Sima GSW-győzelemmel kezdődött az NBA nagydöntője

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 08:44
null
A Cleveland megpróbálta, de nem sikerült (Fotó: AFP)
Egy kis megingást leszámítva végig kézben tartotta az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) döntőjének első meccsét a Warriors, de nem azért, amiért mindenki gondolta.


Nem erre számítottunk a GSW-től. Egészen pocsék napot fogott ki Steph Curry és Klay Thompson is, pedig elsősorban tőlük várhattuk volna azt, hogy a hátukon viszik a címvédőt. Ketten együtt (!) húsz pontig jutottak, ami azt jelenthetné, hogy tökéletesen működött a Cavs stratégiája – ez viszont így nem igaz, ugyanis a Warriors cserepadja félelmetes formában játszott.

Shaun Livingston húsz ponttal (8/10 mezőnyből) playoff-karriercsúcsot dobott, Andre Iguodala és Leandro Barbosa is parádésan szállt be, vezérletükkel gyakorlatilag végig kézben tartotta a meccset a címvédő. A védekezése nagyon működött, míg a támadójátékáról sokat elárul, hogy a két sztár betlijével együtt 49.4 százalékkal dobott – nem ezt vártuk, de a Golden State-nek így is jó…

Egy rohama volt a Clevelandnek. A vendégcsapat játéka maximum nyomokban emlékeztetett arra, amellyel végigverte Keletet, nagyon nem ízlett neki a Warriors védekezése, hátul képtelen volt megállítani a hazai kiegészítőket. A kevés könnyű dobásuk nagy részét is elrontották Jamesék, és egyetlen kimondottan jó teljesítmény sem akadt náluk – igaz, a harmadik negyedben egy rohammal így is átvették a vezetést. Erre azonban ismét válaszoltak Livingstonék, és a záró etap elején már tizenöt pont körüli hátrányban volt a Cavs, sőt, később ez elérte a húszat is. Innen még egyszer visszakapaszkodtak a vendégek látótávolságon belülre, de ez már későinek bizonyult.

Elsőre tehát furcsa meccsen, nem várt forgatókönyv szerint aratott sima győzelmet a címvédő. A Clevelandnek nagyot kell váltania a második találkozóra – ha nem tudja elvenni a GSW pályaelőnyét, onnan nagyon nehéz dolga lesz Tyronn Lue együttesének.

NBA
NAGYDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 104–89
(28–24, 24–19, 22–25, 30–21)
A Warriors legjobb dobói: Livingston 20, Green 16/6, Iguodala 12/6
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26/3, James 23/6, Love 17/6
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Golden State javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik