Serge Ibaka visszatért, az OKC visszavágott a Spursnek

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2014.05.26. 08:43
null
Serge Ibaka hatékony játékára is nagy szüksége volt az Oklahomának (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali összecsapásán a hazai pályán játszó Thunder bevethette Serge Ibakát, emellett az edzői stáb több kellemetlen meglepetéssel is készült a Spurs ellen – ez így sok volt a San Antoniónak, az OKC meglepően könnyű győzelmet aratott azok után, hogy az előző mérkőzésen 35 pontos zakóba szaladt bele.

 

Oklahoma City Thunder–San Antonio Spurs 106–97

Serge Ibaka visszatért. 15 ponttal, 7 lepattanóval és 4 blokkolt dobással jelentkezett játékra a Thunder erőcsatára, akinek az előző, Clippers elleni párharc utolsó meccsén sérült meg a vádlija. Az előzetesen több hétre taksált felépülési ideje azonban alaposan lerövidült, így a spanyol válogatott ásza ott lehetett a pályán – és ha már ott volt, extra hatékonyan (6/7) dobott mezőnyből, és kiválóan dolgozott Tim Duncannel szemben (7/17 mezőnyből). Vezetésével sokkal jobban ment a pattanózás, 52–36-ra nyerték ezt a különversenyt a hazaiak, ráadásul 15 támadót szedtek le.

Scott Brooks váratlant húzott. Nem csak Serge Ibaka visszatérése okán változott meg az OKC játéka, a szakvezetés máshol is hozzányúlt a csapathoz. Az erősen egydimenziós védőspecialista, Thabo Sefolosha nem csak a kezdőötösből került ki, de pályára sem lépett, mint ahogy a rutinos erőcsatár, Nick Collison sem. A svájci Sefolosha helyét a csereirányító Reggie Jackson vette át, vele jóval pörgősebb volt a csapat játéka, míg Collison perceit teljes egészében megkapta az újonc Adams, aki nem is tétlenkedett: 7 pontig, 9 pattanóig és 4 blokkig jutott.

A Spurs ma nem volt éles. Ezt a csapat legjobbja, a csereként 23 pontot, közte hat hármast hintő Manu Ginobili mondta, hozzátéve: ha a Spurs nem éles, akkor nincs meg a kellő intenzitás, ami nélkül esélytelenek a győzelemre. Ezt Gregg Popovich azzal egészítette ki, hogy nagyon régen látta a csapatát annyira rosszul védekezni, mint az első félidőben. Tony Parker nagyon szenvedett a villámléptű Westbrook-Jackson duó szorításában, ezzel összefüggésben az előző meccsen hét triplát beszóró Danny Green hatékonysága is eltűnt – összességében kicsivel 40 százalék alatt dobott a San Antonio, és mindössze 16 büntetőt harcolt ki az OKC 31-ével szemben.

Pár percre villant fel a Spurs. A harmadik negyed végén egészen jól működött a támadójáték, 3 perc alatt három triplát termeltek be a vendégek – azonban a Popovich által említett védekezés ekkor sem működött igazán, Durant és Westbrook visszaverte a rohamot. A negyedik negyed elején aztán gyorsan eldőlt a csata, a Thunder egy 12–2-es futással 17 pontos előnyt épített fel, amire reagálva a Spurs stábja az összes meghatározó emberét lekapta a pályáról hat perccel a vége előtt.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 26/6, Durant 25/3, Jackson 15/3, Ibaka 15
A Spurs legjobb dobói: Ginobili 23/18, Duncan 16, Leonard 10.

NBA, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Oklahoma City Thunder
–San Antonio Spurs 106–97 (28–29, 29–24, 26–23, 23–21)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a San Antonio javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik