Pontrekord, Bryant-búcsú, ismét Westbrook az MVP

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.02.15. 09:11
null
Ismét Westbrook az MVP (Fotó: Bleacher Report)
A Nyugat nyerte meg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) torontói All-Star-gáláját: 196–173-ra legyőzte Kelet válogatottját. A vasárnapi összecsapás legjobbjává – akárcsak tavaly – Russell Westbrookot választották, az Oklahoma City Thunder ásza 31 pontot dobott.

Újabb pontrekord, Westbrook újabb MVP-címe. Bár a tavalyi mérkőzés is új csúcsot hozott, ezúttal 48 (!) egységgel szárnyalták ezt túl a csapatok – komoly játékot egyetlen percig sem láthattunk.

A nagyszünetben még csak két ponttal (92–90) vezetett Nyugat, de a fordulás után eldöntötték a meccset Westbrookék, a negyedik negyeden még rátettek egy lapáttal, és simává tették a végeredményt. Érdekesség, hogy Nyugat 80, Kelet 59 hárompontost kísérelt meg, de egyáltalán nem dobtak jól a felek, a pontrekord viszont így is borítékolható volt már a harmadik negyedben.

Ha már Westbrook: az OKC irányítója 2015-höz hasonlóan idén is megkapta az MVP-címet (31 pontig jutott), ilyenre 1958–1959 és Bob Pettit óta nem volt példa.

De az este Bryantről szólt
De az este Bryantről szólt

Bryant volt a sztár. Kobe Bryant utolsó All-Star-meccsén természetesen úgy is a középpontban volt, hogy csak tíz pontot dobott: ő ugrott a labdáért a feldobásnál, mindenki őt ünnepelte, bejátszottak két videót róla, és amikor befejezte a meccset, felállva búcsúzott tőle a publikum. Ezzel együtt azonban LeBron James most előzte meg az All-Star-pontlistán, a Cavs sztárja 13 egységig jutott, így 291-nél jár, míg Bryant 290-nel zárta karrierjét. Érdemes még megemlítenünk Paul George-ot Keletről, aki 41 pontot, benne kilenc triplát rámolt be, amivel beállította Westbrook egy évvel ezelőtti teljesítményét.

Nyugat legjobb dobói: Westbrook 31/21, Curry 26/18, Davis 24
Kelet legjobb dobói: George 41/27, Wall 22/6, DeRozan 18

NBA
ALL STAR-MÉRKŐZÉS
Nyugat–Kelet 196–173

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik