Parádés Raptors-győzelem a Warriors otthonában

Vágólapra másolva!
2018.12.13. 10:05
null
A Toronto a Bucks után a Warriorst is megleckéztette (Fotó: Getty Images)
Címkék
Egy back-to-back második felén, Kawhi Leonard nélkül is lejátszotta a pályáról a címvédő Golden State-et a ligaelső Toronto az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali csúcsrangadóján, Kevin Durantéken a hazai közönség sem tudott segíteni. Kyrie Irving a Washington, Anthony Davis pedig a Thunder ellen játszott hatalmasat, a Pacers szétszedte a Milwaukee játékát, a Sacramento 141 pontot dobott, a Philadelphia viszont meglepetésre otthon kapott ki a Brooklyntól.

 

Charlotte Hornets–Detroit Pistons 108–107

Érdekes végjáték. Bő hat perccel a vége előtt még tíz ponttal vezetett a stabilabban játszó Pistons, de ekkor felpörgött az addig nagyon gyengén dobó Kemba Walker és egymaga megfordította a találkozót: az ő 11 pontjával egy 13–0-s rohamot intézett a Charlotte és 47 másodperccel az órán már a hazaiak vezettek 104–101-re. Itt megvillant Andre Drummond és kiizmozott magának egy 2+1-et, amivel kiegyenlített, majd az oda-vissza hibák után volt még egy dobása a Hornetsnek: Walker megtalálta Jeremy Lambet, aki 0.3 másodperccel a vége előtt bevágta a győztes középtávolit. Közben viszont Malik Monk már berohant ünnepelni, mielőtt a labda a gyűrűbe hullott volna, a játékvezetők pedig technikait ítéltek amiatt, hogy hat Hornets-játékos volt a pályán. Galloway bedobta a büntetőt, az idő viszont már nem volt elég ahhoz, hogy kosarat is tudjanak szerezni, így a Charlotte-é lett a győzelem. Walker összességében (31 pont, 8/25 mezőnyből, 8 lepattanó, 9 gólpassz) nem produkált rossz számokat és a hazaiak részéről kiemelendő a mindössze hét eladott labda, valamint a 37 kiharcolt büntető, ahogy az utolsó negyedre összeálló védekezés is – zsinórban harmadszor nyertek és már 50 százalék felett járnak.

Ez is elúszott. Sorozatban hatodik vereségét könyvelhette el a Detroit, pedig a visszatérő Blake Grifin jól játszott (26 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz), Andre Drummond is remekelt a gyűrű alatt (14 pont, 13 lepattanó, 6 blokk), ezt a párost pedig a 18 pontos Reggie Jackson, illetve a 3/4 triplával jelentkező Langston Galloway próbálta kiegészíteni. Ez jól is működött, az első negyedben ugyan a gyenge védekezés miatt tíz pont feletti hátrányba kerültek, de utána átvették az irányítást, a két középső játékrészt 23 egységgel nyerték meg és úgy tűnt, hogy kézben tartják a meccset, ám a záró etapban jött egy hatperces rövidzárlat, amikor nem találtak a gyűrűbe, ezen pedig végül elúszott a győzelem. Ugyan nemrég még a keleti dobogó környékén jártak, ezzel a szériával visszazuhantak 50 százalékra és a konferencia hetedik helyére.

A Hornets legjobb dobói: Walker 31/12, Parker 16, Lamb 13, Hernangomez 13/3
A Pistons legjobb dobói: Griffin 26/9, Jackson 18/12, Galloway 17/9

Cleveland Cavaliers–New York Knicks 113–106

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Az eleje és a vége a Cavsé volt. A hazai alakulat parádésan kezdte a meccset, Tristan Thompson nélkül még több helyük volt a periméter-játékosoknak, 50 százalék felett tüzeltek és 16 ponttal nyerték az első negyedet. Rodney Hood egymaga 13 egységnél járt a periódus végén, a különbség pedig a második játékrészben már a 22 pontot is elérte. Itt azonban visszavágott a New York, elkezdte lefaragni a távolságot és a záró etapra utol is érte ellenfelét, az utolsó fél percet egypontos előnyből kezdhette már, de ekkor megint megindult a Cleveland: Hoodnak volt egy clutch kettese, majd Osman bedobott két büntetőt, Nance labdaszerzése után Dellavedova is elsüllyesztett kettőt, végül Nwaba zsákolása zárta le a meccset, úgyhogy egy 8–0-s Cavs-rohammal ért véget a találkozó. A hazaiak ezzel kiharcolták a győzelmet, de a 23 pontos Hood mellett mindenképpen kiemelendő a kispad, hiszen Jordan Clarkson 28 ponttal szállt be onnan, Larry Nance Jr. olyan energiát hozott, hogy le sem lehetett cserélni (33 perc, 3 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz, 3-3 labdaszerzés és blokk), az álló ovációval fogadott Matthew Dellavedova pedig 15 pontot és 3/5 triplát tett a közösbe – hetedik győzelmükkel fél meccsre megközelítették a Knickset.

Fizdale pozitív volt. A vendégek trénere azt mondta a meccs után, hogy már az első negyedben elvesztették ezt a találkozót, de örül annak, hogy játékosai nem adták fel és hogy soha, semmilyen körülmények között nem is tesznek ilyet – meg is lett az eredménye, mert kis híján nyertek, de a clutch játékokat végül a Cavs csinálta meg jól. Enes Kanter (20 pont, 10 lepattanó, 8/12 mezőnyből) kifejezetten jól játszott, de Tim Hardaway Jr. (20 pont, 4/9 tripla), a kezdőbe kerülő Kevin Knox (19 pont, 7 lepattanó), Emmanuel Mudiay (16 pont, 7/18 mezőnyből, 8 lepattanó, 7 gólpassz), illetve a padról beszálló Frank Ntilikina (16 pont, 4 gólpassz) is a pozitív oldalon említhető – ennek ellenére sorozatban ötödször is kikaptak, így utazhatnak tovább Charlotte-ba.

A Cavaliers legjobb dobói: Clarkson 28/6, Hood 23/6, Sexton 19/3
A Knicks legjobb dobói: Kanter 20/3, Hardaway Jr. 20/12, Knox 19/9

Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 113–97

Oladipo visszatért, parádézott az Indiana. A hazai alakulat hosszú hetek után kapta vissza legjobb játékosát, éppen akkor, amikor már jól működött nélküle is, de Oladipo bizonyította, hogy nem borítja fel a rendszert, inkább kiegészíti azt – tökéletesen illeszkedett abba a kőkemény védekezésbe, amit a Pacers bemutatott ezen az estén, támadásban pedig nem vállalta túl magát. Nate McMillan együttese ezúttal fizikálisan őrölte fel a keleti második Milwaukee-t, a feldobástól kezdve minden passzsávban ott voltak, minden centimétert elfoglaltak és folyamatosan kizárták a gyűrű alól a liga legjobban lepattanózó csapatát, úgyhogy az első perctől az utolsóig domináltak – a nagyszünetben már 15 ponttal vezettek, a második félidőben pedig menedzselték a különbséget és végül sima győzelmet arattak. A szenzációs védekezés és az 55–43-ra megnyert lepattanózás megadta az alapot a támadójátékhoz is, 40 százalékkal tripláztak, Thad Young (25 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 5 labdaszerzés) és Myles Turner (23 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 3 blokk) is remekelt, Bogdanovic is hozta magát, a kispadról mindenki nagyszerűen szállt be, Oladipo pedig 12 ponttal, 10 lepattanóval és 6 gólpasszal zárt. Zsinórban ötödször nyertek és fél meccsre megközelítették a Bucks-Sixers párost, most minden szép Indianában.

Gyenge volt a Milwaukee. Alárendelt szerepet játszott ezen a találkozón a Bucks, a visszatérő Giannis Antetokounmpo nem tudott érvényesülni (12 pont, 4/7 mezőnyből, 10 lepattanó, 7 gólpassz), Khris Middleton is elveszett (10 pont, 4/18 mezőnyből), de Brook Lopez (15 pont, 5/16 mezőnyből) és Malcolm Brogdon (9 pont, 4/11 mezőnyből) sem játszott jól. Egyedül Eric Bledsoe dicsérhető, de önmagában nem tudott mit kezdeni a parádésan játszó Pacersszel. A szezon egyik leggyengébb teljesítményét produkálta most Mike Budenholzer csapata, amelynek sima vereség lett a vége, az utóbbi négy idegenbeli mérkőzésükből hármat is elvesztettek, úgyhogy bár továbbra is jól állnak a tabellán, azért még van min finomítaniuk.

A Pacers legjobb dobói: Young 25/3, Turner 23/12, Bogdanovic 16/9
A Bucks legjobb dobói: Bledsoe 26/6, Lopez 15/12, Antetokounmpo 12/3

Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 124–127

Dinwiddie lubickolt, a Nets meglepetést okozott. Az egész mérkőzésen komoly problémája volt a Sixersnek a Brooklyn játékával, Brett Brown, a hazaiak vezetőedzője el is mondta, hogy vannak gondjaik az ilyen stílusú csapatokkal, de azt talán ő sem gondolta sokáig, hogy ki is fognak kapni egy 10–18-as együttestől otthon. Spencer Dinwiddie azonban másképp gondolta, a harmadik negyedben sebességet váltott, pillanatok alatt beszórt 12 pontot és rá építve egy bő négyperces periódusban 19–3-ra verte ellenfelét a Nets, amellyel magabiztos előnybe került – záporoztak a kosarak a vendégek részéről, nagyon működött a támadójáték. A pluszt pedig ehhez Dinwiddie hozzátette, a záró etapban is folyamatosan betalált, ahogy próbált visszajönni a Philly, volt triplája, duplája, voltak fontos büntetői, egyszerűen nem lehetett megállítani és végül 39 pontos karriercsúcsot szállított a kispadról beszállva. Edzője, Kenny Atkinson azt mondta róla, hogy ő a csapat motorja és ilyenkor le sem lehet cserélni, a dicsőséget pedig megérdemli, mert rengeteget dolgozik érte. Az ő extrája mellett azért csapatszinten is rendben volt a Brooklyn, 50 százalék feletti mezőnymutató, 50 százalékos triplázás, 43 kiharcolt büntető – valami átkattant náluk, mert a hosszú vereségsorozat óta zsinórban harmadik győzelmüket aratták.

Ez komoly blama. Jimmy Butler nem tudott pályára lépni a Phillynél, de ez még nem ok arra, hogy ilyen pocsék periméter-védekezést mutassanak be. Ben Simmons (22 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés, 2 blokk) elöl-hátul jó számokat produkált, de Dinwiddie-vel és úgy összességében a Nets playmakereivel egyszerűen nem tudtak mit kezdeni, így hiába dobtak ők is jól, az említett harmadik negyedes rohamot követően már csak futottak az eredmény után. Joel Embiid (33 pont, 17 lepattanó, 6 gólpassz) hiába dominált, ez sem volt elég, pedig a Butler helyén kezdő Furkan Korkmaz (18 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) is jól játszott, de hiába volt meg náluk is a ritmus, a 27-tel kevesebb büntetőt nem tudták mivel ellensúlyozni. Ez volt az idei második hazai vereségük, ami így komoly blama, ráadásul magukra húzták a Pacerst és a Celticset is. Hátradőlve várjuk Butler „you can't win without me” kommentjét...

A 76ers legjobb dobói: Embiid 33/6, Simmons 22, Korkmaz 18/6
A Nets legjobb dobói: Dinwiddie 39/12, Crabbe 20/12, Harris 14/6

Washington Wizards–Boston Celtics 125–130 – hosszabbítás után

Wall parádéja sem volt elég. Maga mögött hagyta sérülését a Wizards irányítója és bombaformában tért vissza ezen a találkozón: 34 ponttal, 6 lepattanóval és 13 gólpasszal jelentkezett, egyszerűen nem lehetett megállítani, átrohant a Boston védekezésén. Bradley Beal sem volt rossz a rendes játékidőben és ő mentette hosszabbításra a meccset a fővárosiak számára, ugyanis 13 másodperccel a vége előtt hárompontos különbségnél szándékosan faultolták őt, bedobta az első büntetőjét, majd kihagyta a másodikat, de leszedte a saját lepattanóját és visszatette a gyűrűbe – itt még úgy tűnt, hogy vele és a parádézó Wall-lal megállíthatja a nagy formában lévő Celticset a Washington. A hosszabbítás azonban már másról szólt...

Irving döntötte el. Kyrie Irving, a Celtics vezére ugyanis a ráadásban már nem bízta a véletlenre a dolgot és ő dobta csapata utolsó 12 pontját, közte több egészen fantasztikus kosárral, Wall arcába dobott back-to-back triplákkal egálnál és mínusz egynél, majd két másodperccel a vége előtt a meccset eldöntő két büntetővel. 38 pontig jutott és bár a rendes játékidőben még sokat hibázott, az igazán clutch helyzetben félelmetes teljesítményt nyújtott. Ezzel megnyerte a meccset a Haywardot, Horfordot és Brownt nélkülöző, néha egészen extrém alacsony szerkezetet használó Bostonnak, amely zsinórban hetedik sikerével már ott toporzékol a Bucks-Sixers-Pacers trió sarkában. Irving teljesítményéről egyébként Brad Stevens és Marcus Smart is szuperlatívuszokban beszélt, sőt, még Wall is fejet hajtott riválisa előtt...

A Wizards legjobb dobói: Wall 34/3, Beal 22/9, Green 22/6
A Celtics legjobb dobói: Irving 38/12, Morris 27/3, Smart 18/3

Memphis Grizzlies–Portland Trail Blazers 92–83

Tipikus Memphis-meccs. Negatív szezoncsúcson tartott ellenfél és ugyanennyire megfogott szupersztár, 83 kapott pont, mégis szoros negyedik negyed és küzdelmes győzelem – így nézett ki ez a találkozó a Grizzlies szemszögéből. Élmény volt nézni a hazai védekezést és azt, hogy milyen iszonyatosan nehéz ellenük pontokat szerezni, de mivel támadásban ők maguk is csak szenvedtek, ezért egészen a végjátékig kellett várni, hogy eldöntsék a mérkőzést. Az első negyedet még el is bukták 11 ponttal és bár innen hamar fordítottak, öt perccel a meccs vége előtt megint csak egy egységgel vezettek. Itt azonban megrázták magukat, Mike Conley vezetésével produkáltak egy 13–0-s rohamot és a hátralévő időben összesen öt pontot engedélyeztek a Portlandnek, amivel sikeresen behúzták a győzelmet – pocsék dobóformát láthattunk mindkét oldalon, de ilyen meccsen Memphisben nyerni már-már lehetetlen...

McCollum kilógott, a többieket hagyjuk. CJ McCollumot valahogy nem érdekelte a Grizzlies védekezése és 40 ponttal beállította szezoncsúcsát, 16/27-et hajított mezőnyből és fantasztikusan játszott, de mindenki más esélytelen volt ezen az estén a vendégeknél. Damian Lillard 14 pontja is negatív szezoncsúcs, Jusuf Nurkic 1/15-öt dobott mezőnyből Marc Gasolékkal szemben és csapatszinten 29 ponttal maradtak el a szezonátlaguktól. Annyira mást csináltak, mint általában, hogy az is csoda, hogy öt perccel a vége előtt még reális esélyeik voltak a győzelemre, de nem csak emiatt, hanem az utóbbi 11 meccsükből elszenvedett 8. vereségük miatt is van okuk az aggodalomra.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 23/6, Jackson 14/6, Brooks 13/3
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 40/6, Lillard 14/3, Aminu 10

New Orleans Pelicans–Oklahoma City Thunder 118–114

Szokatlan befejezés a Thundertől. Bődületes hibákat követett el a végjátékban a Pelicans, két clutch eladott labda és két clutch kihagyott büntető megteremtette az esélyt, hogy az OKC visszajöjjön. Bár a labdaszerzéseket kosarakra váltották, az utolsó két labdabirtoklásuk elég szokatlan módon zárult le. Az elsőnél gyakorlatilag senki nem merte felvállalni náluk a dobást, passzolgattak körbe, majd a támadóidő lejártakor Russell Westbrook már kénytelen volt ráhányni a triplát, ami kimaradt, majd az utolsó játéknál Westbrook döntött úgy, hogy nem vállalja el a helyzetet, hanem tovább tolja, Alex Abrines hármasa pedig nem esett be, így kikaptak. Összességében főleg a gyenge védekezésük és a festékben mutatott, tőlük szintén szokatlan puhaságuk miatt kaptak ki, ezek egyáltalán nem rájuk jellemző dolgok, de a végén így is megvolt az esélyük a sikerre, csak nem tudtak vele élni. Westbrook (20 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés, 2 blokk), George (25 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz), Adams (20 pont, 7/9 mezőnyből) és Schröder (24 pont, 9/18 mezőnyből) is jó számokkal zárt, de valami mégis hiányzott a sikerükhöz, úgyhogy nem vették át a nyugati első helyet.

Davis fenomenális. Amiért pedig a végjátékban elkövetett méretes hibák ellenére megnyerte a meccset a New Orleans, az főleg Anthony Davis újabb fantasztikus estéje volt, a magasember rengeteget vállalt, de 50 százalékkal dobott mezőnyből és hibátlanul büntetőzött, amelyből egy 44 pontos, 18 lepattanós teljesítmény sült ki. Azt csinált Steven Adams mellett, amit csak akart, ráadásul így Julius Randle-nek (22 pont, 12 lepattanó) is volt helye alkotni, ennek köszönhetően 56–39-re verték lepattanózásban az ebben mindig kiváló Thundert és 74–48-ra nyertek a festékből. A csapatszinten összeszenvedett négy tripla miatt azonban nem tudták lezárni a találkozót és a végén a szerencsére is szükségük volt, hogy nyerni tudjanak, de ez akkor is komoly fegyvertény ilyen rövid rotációval, Payton, Moore és Mirotic nélkül – ismét 50 százalékon állnak, másfél meccsre a nyugati nyolcadik helytől.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 44/3, Randle 22, Holiday 20/3
A Thunder legjobb dobói: George 25/9, Schröder 24/12, Adams 20, Westbrook 20/6

Dallas Mavericks–Atlanta Hawks 114–107

Ez is megvan. Zsinórban tizenegyedik hazai győzelmét aratta a Mavericks és megtört egy nagyon komoly vereségsorozatot is, hiszen eddig egymás után tízszer kapott ki az Atlantától, egyszer már idén is alulmaradt Trae Youngékkal szemben. Most kötelező volt a siker a texasiak számára, bár ez nem jött azért könnyedén. Igazából végig szoros volt a meccs, csak a negyedik negyedben tudott egy 7–0-s futással kicsit meglépni a Dallas, ezzel a lendülettel 15 pontos előnybe került és innentől már nem rontotta el, bár az utolsó percekben jelentősen kozmetikázott ezen a Hawks. A második félidőt egyébként már szinte végig a két technikaival kiállított Rick Carlisle nélkül játszották le a hazaiak. Harrison Barnes (25 pont, 5/8 tripla) és Luka Doncic (24 pont, 12/15 büntető, 10 lepattanó, 6 gólpassz) teljesítménye kiemelendő, negatívum viszont, hogy a 18 pontos JJ Barea bokasérülést szenvedett és nem tért már vissza a pályára.

Semmi meglepetés. Frissebb volt a Hawks a háromnapos pihenő után, ezzel az energiával pedig tartotta is magát három negyeden keresztül, Trae Young jól játszott (24 pont, 10 gólpassz), Kent Bazemore is beszórt 22 pont, Kevin Huerter 19 egységgel és 4/6 triplával jelentkezett, John Collins pedig mély dupla-duplával (20 pont, 17 lepattanó, ebből 9 támadó) igyekezett segíteni. Mindez azonban csak egy szorosabb meccsre volt most elég, a második félidőben már egyre gyengébben védekeztek és fontos pillanatokban eléggé hiányzott egy rutinos vezér. A meglepetés így elmaradt, nem tudták borítani a papírformát és már csak a Chicagót előzik meg Keleten.

A Mavericks legjobb dobói: Barnes 25/15, Doncic 24/6, Barea 18/9
A Hawks legjobb dobói: Young 24/6, Bazemore 22/9, Collins 20

Utah Jazz–Miami Heat 111–84

A Jazz nem bízta a véletlenre. Múlt héten az odavágón Dwyane Wade remeklésével a végjátékban nyert nagy hátrányból a Miami, Donovan Mitchell (aki példaképét vendégül látta előző este) ki is emelte a meccs után, hogy a pályán nincs barátság, az első perctől kezdve nyomás alá akarták helyezni ellenfelüket, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer – ez annyira jól sikerült, hogy 40–15-re nyerték az első negyedet, a mérkőzés egy pontján pedig 42 is volt közte. Mitchell vezette a táncot, 21 pontot termelt, a kezdők közül senki nem játszott 26 percnél többet, a cseresorból hárman (Favors, Korver, Exum) is eljutottak legalább 14 egységig, 50 százalékkal dobtak kintről, 52–30-ra hozták a pattanózást – nagyon kellett ez az önbizalomnövelő siker, mert még ezzel együtt is többször kaptak ki otthon, mint nyertek...

Sansztalanul. A személyes okok miatt hiányzó Hassan Whiteside mellett a térdproblémákkal küzdő Goran Dragic is kiülte a találkozót, a felforgatott kezdőben pedig csak az egykori paksi, Rodney McGruder játszott értékelhetően, Richardson nem igazán, Tyler Johnson és Bam Adebayo egyáltalán nem találta a dobásait. A padról Wade sem tudott felpörögni, Winslowtól ezúttal nem jött karriercsúcs, mint a Lakers ellen, így meglett az idei negatív ligarekord: három negyed után 41 ponttal égtek a vendégek. Wade azért összességében jó emlékekkel távozhatott, mert a becserélésekor és a meccs végén a lecserélésekor is komoly ovációt kapott, amit Utahban azért nem osztogatnak akárkinek.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 21/6, Favors 17, Korver 16/12.
A Heat legjobb dobói: McGruder 16/12, Olynyk 14/6, Richardson 11/6.

Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 141–130

Őrült sebességgel játszott a Kings. A hazaiak nem sokat szórakoztak, azonnal nekiestek a Wolvesnak, de a vendégek ekkor még tartották magukat, amikor azonban jöttek a cserék, fokozatosan nyílt az olló, a nagyszünetben már 13 ponttal jártak előrébb Bogdanovic-ék. A harmadik negyed elején jött egy kisebb megingás, 11–0-val nyitott a Wolves, de ugyanilyennel sikerült válaszolni, a negyedik negyedben pedig 45 pontot raktak a táblára Ferrellék, minden felzárkózási kísérletet meghiúsítottak. A Sacramento iszonyatos tempóban kosarazott, 33 gyorsindításos pontot szereztek, ráadásul 19 hármast bombáztak be, nem nagyon volt gyenge pontjuk támadásban. A kezdőben egyedül Shumpert nem jutott el 10 pontig (viszont két nagyon fontos hármast szórt be a harmadik negyed közepén), a cseresorból Bogdanovic, Ferrell és Bagley is óriásit játszott, így látványosan sikerült túldobni a Minnesotát – továbbra is a playoff-vonal felett vannak, és ezzel a támadójátékkal lesz keresnivalójuk a következő látogató, a Warriors ellen is.

Nem itt szakadt meg a széria. Tizedszer játszott nyugati ellenfél otthonában a Wolves, és továbbra is sem tud győzni. Pár percet kivéve képtelenek voltak megállítani a Kings-gépezetet, így inkább a támadásra helyezték a hangsúlyt, de amikor az ellenfél 141 pontot szór, egyetlen hibás fogaskeréken elcsúszhat a terv – ez most Jeff Teague dobóformája volt, aki hiába osztott ki 13 gólpasszt, csak 3/11-gyel célzott. Így ment a levesbe Wiggins-Towns-Covington trió, illetve a padról jövő Derrick Rose (20 pont, 4 gólpassz) és Dario Saric (18 pont, 6 lepattanó) hatékony támadójátéka is. A vendégek abban bízhatnak, hogy a vesszőfutás szombat hajnalban véget ér – a ligautolsó Phoenixhez látogatnak, ott már illene győzni.

A Kings legjobb dobói: Bjelica 25/12, Hield 20/15, Bogdanovic 20/6.
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 25/6, Rose 20/3, Towns 19/6.

Golden State Warriors–Toronto Raptors 93–113

Üzenet a ligának. Időnként bukdácsol a Toronto, de az elmúlt két napban megmutatták, hogy miért vezetik a tabellát: Kawhi Leonard nélkül verték agyon a Clipperst Los Angelesben, majd a pihentebb, mind a négy sztárját bevető Warriorst fektették két vállra magabiztosan a back-to-back második felén. Leonard most sem játszott, de nem is volt rá szükség: Kyle Lowry lassan feledteti rossz időszakát, elöl-hátul vezérnek bizonyult (23 pont, 12 gólpassz, 3 szerzett labda), Ibaka is dupla-duplázott (20 pont, 12 pattanó), a kezdőben mindenki kétszámjegyű ponttal zárt, míg a kispadról is jött 32 egység. Ugyanakkor nem is a ma már „semmi extra” kategóriájú támadójáték, hanem a csapatvédekezés az, amibe beletört a GSW bicskája: egyszerre vették el Curry és Thompson dobásait, ilyen nem sűrűn fordul elő. Az örömbe azért némi üröm is vegyült, Jonas Valanciunas hüvelykujja kifordult, csak remélni tudják, hogy a litván centert nem vesztették el hosszabb időre.

14 év. Utoljára 2004-ben győzött itt a Toronto, de ez nyilván annyira nem érdekelte a hazaiakat, akiknél egyedül Andre Iguodala (és természetesen DeMarcus Cousins) maródi, de a játékuk borzasztóan akadozott. Steph Curryt teljesen leszedték a pályáról (3/12 mezőnyből, 3 gólpassz), emiatt Klay Thompson játéka sem volt az igazi (7/17 mezőnyből, 0/5 tripla), így hiába Kevin Durant remeklése, illetve Draymond Green sokoldalúsága (5 pattanó, 7 gólpassz, 2 szerzett labda, 3 blokk), ezekkel bőven együtt tudott élni a Raptors. A kispadról is egyedül Quinn Cook dicsérhető, összességében a Warriors ma az áldozati bárány szerepét kapta, a vereség pedig azt is jelenti, hogy a nyugati első helyet át kellett adniuk a Denver Nuggetsnak.

A Warriors legjobb dobói: Durant 30/6, Thompson 14, Cook 13.
A Raptors legjobb dobói: Lowry 23/6, Ibaka 20, Green 15/3.

NBA, ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–Detroit Pistons 108–107 (37–25, 23–30, 22–38, 26–14)
Cleveland Cavaliers–New York Knicks 113–106 (39–23, 26–31, 21–32, 27–20)
Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 113–97 (29–23, 29–20, 27–27, 28–27)
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 124–127 (29–31, 27–26, 28–37, 40–33)
Washington Wizards–Boston Celtics 125–130 (28–24, 27–22, 22–38, 36–29, 12–17) – hosszabbítás után
Memphis Grizzlies–Portland Trail Blazers 92–83 (15–26, 27–14, 26–23, 24–20)
New Orleans Pelicans–Oklahoma City Thunder 118–114 (25–28, 32–28, 32–28, 29–30)
Dallas Mavericks–Atlanta Hawks 114–107 (28–26, 23–26, 30–26, 33–29)
Utah Jazz–Miami Heat 111–84 (40–15, 20–18, 32–20, 19–31)
Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 141–130 (35–31, 28–19, 33–42, 45–38)
Golden State Warriors–Toronto Raptors 93–113 (22–31, 19–26, 26–25, 26–31)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik