Ötvenpontos veresége után 132-t szórt a Knicks

Vágólapra másolva!
2010.01.27. 08:05
null
Kiheverték a Mavs-meccset: a Knicks nagyon megverte a Minnesotát (Fotó: Action Images)
A Los Angeles Lakers tizenkét pontos győzelmet aratott a Washington Wizards otthonában az NBA 91. játéknapján, s ezzel javított az idegenbeli mérlegén: a kaliforniaiak ugyanis a legutóbbi nyolc vendégjátékukból még ezzel együtt is hatot elvesztettek. Pau Gasol és Kobe Bryant egyaránt 26 pontot dobott. Pontözönnel feledtette a Dallas elleni megalázó vereségét a Knicks.

A fővárosban leckéztette meg a Los Angeles Lakers a Washingtont: a még mindig a decemberi fegyver-ügyet nyögő házigazda Wizards a legutóbbi hat meccsét otthon vívta, de négyet elvesztett. Szükségük is volt a Bryant és Gasol húzta arany-liláknak a sikerre, mert idegenbeli mérlegük nem éppen fényes – ráadásul most hosszú túrán vannak.

„Energikusabban játszottunk, a látogatás a Fehér Házban feldobta a csapatot. Úgy érzem, kissé elbíztuk magunkat az utóbbi időben" – mondta a meccs után a 15 pontos Lamar Odom.

Franchise-csúcsnak számító veresége után pontözönnel győzött a New York Knicks, amely a Minnesotán vezette le a feszültséget. A Knicks pontrekordot dobott, és mindössze a harmadik csapat az NBA történetében, amely egy ötvenpontos kudarcot követően legalább húszpontos diadallal állt fel a padlóról. David Lee, Al Harrington és Wilson Chandler összesen 74 pontot szórtak.

Rendkívül szoros mérkőzést nyert meg a Dallas Mavericks, amely eleinte nem találta az ellenszert Andrew Bogut játékára. A Bucks ausztrál centere az első kilenc dobását beküldte a gyűrűbe, végül összesen csak egyszer hibázott, és 32 ponttal karriercsúcsot dobott – más kérdés, hogy ez sem volt elég.

A hajrá a Dallasé volt, a Mavs már 108–101-re vezetett, amikor az argentin Carlos Delfino két triplával visszaadta a reményt a vendég Milwaukee-nak – más kérdés, hogy a dudaszó előtt aztán ő hibázta el az utolsó dobást. A Mavericks az utóbbi tíz, egy ponttal eldőlő találkozóját megnyerte – ezzel beállította a St. Louis Hawks 1959–1960-as NBA-rekordját.

Története során először kerekedett felül Phoenixben a Charlotte Bobcats, amely hosszabbításban csente el a győzelmet a rossz formában játszó arizonaiak orra elől. Ünnepelhetett a Sacramento is: a Kings hét vesztes meccs után elintézte a pocsékul dobó Golden State-et.

NBA
ALAPSZAKASZ, 91. JÁTÉKNAP  
Dallas Mavericks–Milwaukee Bucks 108–107
Sacramento Kings–Golden State Warriors 99–96
Washington Wizards–Los Angeles Lakers 103–115
New York Knicks–Minnesota Timberwolves 132–105
Phoenix Suns–Charlotte Bobcats 109–114 – h. u.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik