Otthon nem lehet megállítani a Washingtont

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 08:35
null
Az Edmonton csak bunyóban volt egyenrangú ellenfele a Rangersnek (Fotó: Reuters)
Marián Gáborik három gólt szerzett, a New York Rangers pedig 8–2-re ütötte ki az Edmonton Oilerst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 37. játéknapján. A címvédő Chicago Blackhawks hosszabbításban verte meg az Anaheim Duckst.

Tom Renney, az Edmonton Oilers vezetőedzője valószínűleg nem így képzelte el visszatérését a Madison Square Gardenbe: a Rangerstől 2009 februárjában menesztett szakember csapata ugyanis katasztrofális, 8–2-es vereséget szenvedett New Yorkban.

A mérkőzés hőse a Rangers szlovák klasszisa, a három gólt szerző Marián Gáborik volt, aki találatai mellé egy asszisztot is kiosztott. Az Edmonton egymás utáni negyedik meccsén szenvedett vereséget, míg a New York-iak sorozatban második hazai meccsüket nyerték meg.

A Rangers azonban így sem tud versenyezni a ligaelső Washington Capitalsszal, amely sorozatban hatodik hazai találkozóján sem talált legyőzőre: a fővárosiak ezúttal az Atlanta Thrasherst verték meg 6–4-re.

A Capitalsnál Alekszandr Ovecskin, Mike Green és David Steckel is egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett, de Alekszandr Szjomin is eredményes volt – ezt azért fontos kiemelni, mert a washingtoniak az összes meccsüket megnyerték a szezonban, amikor Szjomin bevette az aktuális ellenfél ketrecét.

A bajnoki címvédő Chicago Blackhawks a hosszabbításban győzte le az Anaheim Duckst, amelynek így megszakadt a hat sikerből álló sorozata. A Chicago rendes játékidőben ütött két gólja egyaránt emberelőnyből született, az Anaheim pedig továbbra is kénytelen várni arra, hogy sorozatban hét sikert érjen el – ez legutóbb 1999. február 20. és március 7. között sikerült a Ducksnak.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 37. JÁTÉKNAP
New York Rangers–Edmonton Oilers 8–2   
Tampa Bay Lightning–Minnesota Wild 1–4
Chicago Blackhawks–Anaheim Ducks 3–2 – h. u.
Washington Capitals–Atlanta Thrashers 6–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik