Otthon, édes otthon: megvan az első siker

Vágólapra másolva!
2009.09.29. 09:31
Címkék
Az NFL hétfő esti mérkőzésén a Dallas Cowboys hazai pályán 21–7-re legyőzte a Carolina Pantherst.
Tony Romo megtette a magáét, de a védelem vezette győzelemre a Dallast (fotó: Reuters)
Tony Romo megtette a magáét, de a védelem vezette győzelemre a Dallast (fotó: Reuters)

Otthon, édes otthon: a Dallas Cowboys megszerezte első győzelmét új stadionjában, miután az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) 3. fordulójának hétfő esti mérkőzésén (Monday Night Football) 21–7-re legyőzte a Carolina Pantherst.

A siker több szempontból is különösen értékes a Dallas számára: „Amerika csapata" egyrészt 2–1-re alakította szezonbeli győzelem/vereség mutatóját, másrészt a 2. fordulóban a csoportrivális New York Giantstől elszenvedett vereség után megszerezte első győzelmét a nyáron átadott, 1.15 milliárd dollárból felépített új otthonában.

A siker fő letéteményese a Dallas védelme volt, az előző két meccsen bizonytalankodó defense ezúttal brillírozott: három sack, két interception és egy fumble volt az „egység" mérlege.

„A meccs előtt a srácokkal arról beszéltünk, hogyan teljesített a védelem az elmúlt héten, és mit rontottunk akkor el. Mondtam nekik, hogy rajtunk múlik a meccs, a múltkor cserben hagytuk a csapatot, szóval menjünk ki, és üssük le az ellenfelet" – mondta Terence Newman, a Dallas védője.

Tony Romo, a Cowboys QB-je ezúttal semmi különöset nem nyújtott, igaz, 255 yardot így is összehozott csapatának, 33 passzkísérletéből pedig 22 volt jó – TD-t nem jegyzett, igaz, a labdát sem adta el.

Jake Delhomme, a Carolina irányítója ezzel szemben kétszer is ellenfélhez passzolt, így összesen már hét interceptionnél jár a szezonban – korábban egyetlen Panthers-quarterback sem dobott hét INT-t a csapat első három mérkőzésén.

A Carolina helyzete korántsem rózsás, hiszen eddig mindhárom mérkőzését elveszítette, ez 1998 óta először fordul elő a csapattal. A Panthers egyébként a második csapat a ligában, amelyik úgy kezdi 0–3-mal a szezont, hogy az előző idényben 12 vagy több győzelmet ért el.

A Dallas ugyanakkor 2–1-es mérlegével elkerülte azt, hogy nagyon nehéz helyzetbe kerüljön, így a mérkőzés végén így a stadionba kilátogató 90 588 néző fellélegezhetett...

 NFL
3. FORDULÓ
Dallas Cowboys–Carolina Panthers 21–7
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Minnesota Vikings–San Francisco 49ers 27–24
Baltimore Ravens–Cleveland Browns 34–3
Detroit Lions–Washington Redskins 19–14
Houston Texans–Jacksonville Jaguars 24–31
New England Patriots–Atlanta Falcons 26–10
St. Louis Rams–Green Bay Packers 17–36
Tampa Bay Buccaneers–New York Giants 0–24
New York Jets–Tenessee Titans 24–17
Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs 34–14
Buffalo Bills–New Orleans Saints 7–27
Seattle Seahawks–Chicago Bears 19–25
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 23–20
Oakland Raiders–Denver Broncos 3–23
San Diego Chargers–Miami Dolphins 23–13
Arizona Cardinals–Indianapolis Colts 10–31

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik