Őrült meglepetések hajnala az NBA-ben

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.04. 10:00
null
Blake Griffin megállíthatatlan volt, vezérletével fontos meccset nyert meg a Clippers (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) hat mérkőzést rendeztek meg keddre virradóra. Nem sok szakértő tippelt volna meglepetésgyőzelmekre, ám végül több helyen  borult a papírforma. Az Orlando Magic, úgy látszik, nem csak „véletlenül" nyert egy nappal korábban Los Angelesben, most a Lakersnél lényegesen jobb mérlegű Golden State Warriors csarnokát vette be, a Los Angeles Clippers pedig elvette a Utah Jazz hazai veretlenségét. Az idegenben eddig nagyon harmatos Portland Trail Blazers egy csereember főszereplésével mutatott be hihetetlen fordítást a negyedik negyedben és a hosszabbításban a Charlotte Bobcats otthonában, míg a New Orleans nagyon elverte a Milwaukee-t, amire előzetesen szinte senki sem számított. Nézzük a részleteket!

 

CHARLOTTE BOBCATS–PORTLAND TRAIL BLAZERS 112–118 HOSSZABBÍTÁS UTÁN

Nagyon ritkán látni olyat, hogy egy csapat egálról hozzon össze egy 180-s futást a negyedik negyedben, majd onnan elbukja az adott mérkőzést, de erre a mutatványra most képes volt a Charlotte, mely a karrierje 10 000. pontját is megszerző Ben Gordon (29 pont) főszereplésével szépen elszakadt a fáradó Blazerstő. Majd az egyébként mindig használhatatlan oregoni kispadról előkerült Luke Babbitt, és bevert két nagyon fontos triplát, amivel ledolgozta a 18 pontos hátrányt a Blazers, s mivel Kemba Walker hibázott a rendes játékidő utolsó másodpercében, jöhetett a túlóra! Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a lélektani előny az egyenlítő csapat oldalára költözött, Babbitt pedig még egy fontos hármast értékesítve be is vitte a célba a vendégeket, akik második győzelmüket szerezték meg az összességében elég balul sikerült keleti túrájukon.
A Bobcats legjobb dobói:
B. Gordon 29, K. Walker 22, Mullens 12
A Blazers legjobb dobói: Aldridge 25, Lillard 24, Matthews 19

DETROIT PISTONSCLEVELAND CAVALIERS 8979

Anderson Varejao 17 pontos, 18 lepattanós dupla duplája hiábavaló volt a clevelandiek szemszögéből, Kyrie Irving és Dion Waiters nélkül a Cavaliers nem tudta igazán megnehezíteni a Pistons dolgát idegenben. A Detroit remek csapatmunkával haladt a cél felé, mint mostanában nemegyszer, a kispadról beállva 12 lepattanót lekapó újonc, Andre Drummond, valamint a kezdőként 5 blokkot kiosztó Jason Maxiell azért mindenképp kiemelhető a hazai alakulatnál.
A Pistons legjobb dobói:
Knight 17, Singler, Prince 15-15
A Cavaliers legjobb dobói:
Varejao 17, T. Thompson, Kaszpi, Jer. Pargo 10-10

NEW ORLEANS HORNETSMILWAUKEE BUCKS 10281

Hiába nyeretlen 10 mérkőzés óta New Orleansban a Bucks, ezen a meccsen jókora meglepetés született, ugyanis a Hornets két legjobbja, Eric Gordon és a fáradásos lábtörésből felépülőben lévő Anthony Davis távollétében kivégezte a Keleten egészen jól álló, s eddig masszívnak tűnő Milwaukee-t. Larry Sanders megint kiosztott 7 sapkát, de ez most kevésnek bizonyult a vendégeknél, a 22-t szóró Ryan Anderson, illetve a 21 egységig jutó Robin Lopez szétszedték a festékben a riválist.
A Hornets legjobb dobói: R. Anderson 22, R. Lopez 21, Jas. Smith 12
A Bucks legjobb dobói: Jennings 25, Ellis 17, Sanders 8

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Luke Babbitt, aki a kispad végéről beállva két triplával kiegyenlített a Blazers számára, majd a hosszabbításban egy újabb kulcsfontosságú hárompontossal járult hozzá a vendégek győzelméhez.
A nap lúzere: A Charlotte Bobcats, amely 18 pontos negyedik negyedbeli előnyről bukott el saját otthonában, igencsak frusztráló körülmények között.

DENVER NUGGETSTORONTO RAPTORS 113110

A Nuggets előbb három negyed alatt érdemben megnyerte a meccset, majd a negyedikben egykosárnyi távolságra engedte fel a 23 pontos Bargnani vezette Torontót, ám végül szerencsésen megúszta a denveri alakulat azt is, hogy Faried kulcsfontosságú büntetőt hibázott el másodpercekkel a végső dudaszó előtt. A hazaiaknál a 19-et szóró Corey Brewer és a 17 pontja, illetve 6 lepattanója mellett 5 dobásblokkolást is bemutató JaVale McGee akkora lendületet adtak a kispadról beállva, amekkorát már a Raptors nem bírt el, de láthatjuk, hogy az esély így is meglett volna a 24-et dobó Kyle Lowry és társai számára.
A Nuggets legjobb dobói: C. Brewer 19, Faried 18, McGee 17
A Raptors legjobb dobói: Lowry 24, Bargnani 23, DeRozan 18

UTAH JAZZLOS ANGELES CLIPPERS 104105

A Jazz elvesztette hazai veretlenségét, ám emelt fővel távozhatott a parkettről ezzel együtt is Corbin mester csapat. Hatalmas meccset játszott a Los Angeles-iekkel a 20 pontos, 12 gólpasszos Mo Williams húzta Utah, mely egy rossz alapvonali bedobás következtében még dobhatott is a győzelemért az utolsó pillanatban, ám nem jött össze a fordítás. Blake Griffin idei egyik legjobb meccsét játszotta, 30 ponttal és 11 lepattanóval állta ki a Jefferson, Millsap tengely próbáját, igaz, Derrick Favors hiánya meglátszott a hazaiakon.
A Jazz legjobb dobói: Mo Wiliams 20, Foye 19, Hayward 17
A Clippers legjobb dobói: Griffin 30, Ja. Crawford 20, Paul 14

GOLDEN STATE WARRIORSORLANDO MAGIC 94102

A Magic back-to-back érkezett a Warriors otthonába, de a Golden State hiába volt pihentebb, erre a mérkőzésre sokkal jobban felpörgött a floridai gárda, mint a 25 pontos, 11 gólpasszos Steph Curry fémjelezte oaklandi. Arron Afflalo a tegnapi 30-as produkciója után most 24-et szórt, ugyaneddig jutott a center Davis, JJ Redick pedig csak két egységgel maradt el tőlük, ráadásul a fiatal Vucsevics 14 pontos, 15 lepattanós dupla duplát szállított, Nelson pedig kiválóan irányított, amit a 9 gólpassz is szépen alátámaszt. Mark Jackson vezetőedző jogosan lehetett mérges tanítványaira, 33 pontot engedélyezett az ellenfélnek a negyedik negyedben a Warriors.
A Warriors legjobb dobói: Curry 25, D. Lee 22, Jack 17
A Magic legjobb dobói: Afflalo, G. Davis 24-24, Redick 22

NBA
ALAPSZAKASZ, 33. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats–Portland Trail Blazers 112–118, h. u.
Detroit Pistons–Cleveland Cavaliers 89–79
New Orleans Hornets–Milwaukee Bucks 102–81
Denver Nuggets–Toronto Raptors 113–110
Utah Jazz–Los Angeles Clippers 104–105
Golden State Warriors–Orlando Magic94–102

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik