Óriási végjáték után nyert és életben maradt a Miami Heat

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2020.10.10. 08:36
null
Herro és társai hősiesen küzdöttek a Lakers ellen (Fotó: Getty Images)
A hajrában Anthony Davis megsérült, Jimmy Butler és LeBron James különmeccsét pedig előbbi nyerte – a 111–108-as Heat-győzelem után folytatódik az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) Lakers elleni döntője!

 

Los Angeles Lakers–Miami Heat 108–111

Elképesztő végjáték után nyert a Miami. A szoros negyedik meccs után itt, az ötödik derbin is hasonló maradt a képlet, annyi, hogy ez az este inkább a Heatről szólt – az első negyed még kiélezetten alakult, utána viszont a második, a harmadik és a negyedik játékrészben is megléptek a floridaiak 8-11 ponttal. Félpályás védekezésben ugyanúgy kordában tartották a Lakerst, mint az elmúlt találkozókon, támadásban pedig ismét fenomenális volt Jimmy Butler, illetve szenzációsan dobott Duncan Robinson, ami most elégnek bizonyult – utoljára 10 és fél perccel a vége előtt volt két számjegyű a különbség, de a Los Angeles nagyon le akarta zárni a párharcot és még egy nagy rohammal visszajött. Ez olyan jól sikerült, hogy az utolsó öt percnek már ők mehettek neki hárompontos fórral, itt azonban megint jött két nagy védekezéssel Butler, két nagy támadással Robinson és ettől kezdve már csak „billegett” a mérkőzés – igazi egylabdás, körömrágós végjáték alakult ki. Ezt viszont befolyásolta, hogy Anthony Davis beszedett egy kisebb (?) sérülést, amely után pont erre az időszakra csak árnyéka volt önmagának – jött LeBron James és Butler különcsatája. Az utolsó három perc már az ő meccsük volt, ha a Lakers támadott, akkor James csinált mindent, ha a Heat, akkor Butler, ebből a harcból pedig most utóbbi jött ki jobban – James kétszer is „feladta” a labdát a végén, az egyiknél Davis még „mentett” egy támadópattanóval, az utolsó támadásnál viszont Danny Green teljesen tiszta helyzetből orrba dobta a gyűrűt, majd Markieff Morris eladta a labdát. Butler viszont nem hibázott sem mezőnyből, sem a büntetővonalról, az utolsó pontokat pedig a Lakers elrontott támadása után Tyler Herro tette fel a táblára büntetőkből – 111–108, óriási meccsen maradt életben a Miami.

James mindent megtett. Talán idei legjobb PO-meccsét hozta le LeBron James, aki érezhetően nagyon le akarta tudni már ezt a párharcot és megnyerni a negyedik bajnoki címét, de összességében most jobb volt náluk a Miami. Ezt azért egészen az utolsó pillanatig ellensúlyozta James, aki 40 ponttal, 15/21 jó dobással, 13 lepattanóval és 7 gólpasszal zárta az összecsapást, a végjátékban is több clutch játékot mutatott be, rá abszolút nem lehetett panasz, de egyszerűen többet tudott náluk a Heat – Anthony Davis 28 pontig, 12 lepattanóig, 3 gólpasszig, 3 labdaszerzésig és 3 blokkig jutott, rajtuk kívül viszont csak Kentavious Caldwell-Pope érte el a tíz pontos határt. A túloldalon viszont a hét pályára lépő játékosból hatan is két számjegyűt dobtak, közülük pedig Butler (35 pont, 11/19 mezőnyből, 12/12 büntető, 12 lepattanó, 11 gólpassz, 5 labdaszerzés) és Duncan Robinson (26 pont, 7/13 tripla) is kiemelkedőt nyújtott – nem sikerült lezárnia a Lakersnek a Black Mamba mezben, hétfő hajnalban jön a hatodik meccs!

A Lakers legjobb dobói: James 40/18, Davis 28/6, Caldwell-Pope 16/9
A Heat legjobb dobói: Butler 35/3, Robinson 26/21, Nunn 14/6

A párharc állása: 3–2 a Lakers javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik