Nyugaton élen a Chicago, keleten nyert a Pittsburgh

Vágólapra másolva!
2010.03.19. 09:10
null
Dan Boyle (jobbra) a bunyóban, csapata, a San Jose a játékban maradt alul (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 146. játéknapján a bajnok Pittsburgh könnyedén nyert Bostonban, a Chicago pedig Los Angelesben, ugyancsak 3–0-ra. Kikapott a Washington és a San Jose, zsinórban hét győzelemnél tart a Phoenix.  

Egyszer fenn, máskor lenn. Magyar idő szerint tegnap a New Jersey Devils legyőzte a bajnokot, ma viszont kikapott Torontóban, miközben a Pittsburgh könnyedén győzött Bostonban.

A Devils Torontóban nem tudta megismételni a gólerős, 5–2-es sikert eredményező csütörtök hajnali játékát. Az első harmad végén szerzett Phil Kessel-góllal ugyan vezetett, de David Clarkson a második játékrészben egynlített, és végül szétlövéssel a Maple Leafs kerekedett felül.

A Penguins viszont gyorsan kiheverte a New Jersey elleni fiaskót: Bostonban mindegyik harmadot 1–0-ra megnyerte, így könnyedén, 3–0-ra diadalmaskodott.

A Keleti főcsoportot toronymagasan vezető Washington hosszabbítás után 4–3-ra kikapott Carolinában. A fordulatos mérkőzést Ray Whitney gólja döntötte el. A találkozón nem játszott a Capitals legnagyobb sztárja, az eltiltását töltő Alekszandr Ovecskin.

A Nyugati főcsoportot már a Chicago vezeti, azt követően, hogy a Blackhawks a kétgólos Tomás Kopecky vezetésével 3–0-ra megverte a Los Angelest, míg a korábbi éllovas San Jose kikapott Vancouverben.

Sorozatban hetedszer győzött a Phoenix, a Coyotes ezúttal szétlövésben nyert a Panthers otthonában. A vereségről a Florida kapusa, Tomás Vokoun tehetett a legkevésbé, ugyanis 43 védést mutatott be.

A játéknapról mindenképp említést érdemel Jason Pominville teljesítménye: a Buffalo hokisa három gólt szerzett a Tampa Bay ellen.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 146. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–Pittsburgh Penguins 0–3 
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 4–3 – hosszabbítás után
Atlanta Thrashers–Ottawa Senators 6–3
New York Rangers–St. Louis Blues 3–4 
Florida Panthers–Phoenix Coyotes 3–4 – szétlövéssel 
Tampa Bay Lightning–Buffalo Sabres 2–6
Toronto Maple Leafs–New Jersey Devils 2–1 – szétlövéssel 
Nashville Predators–Minnesota Wild 5–0 
Dallas Stars–Philadelphia Flyers 2–3 
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 3–2 
Los Angeles Kings–Chicago Blackhawks 0–3 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik