Nyolcvan ponton tartotta a Miamit a Golden State

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 08:17
null
A támadójáték ezúttal elmaradt a megszokottól, de így is nyert a címvédő (Fotó: Twitter)
Ugyan támadásban nagyon szenvedett, fegyelmezett védekezésének köszönhetően így is tükörsima győzelmet aratott a címvédő Warriors az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, a Miami csak a legvégén érte el a nyolcvan pontot. Zsinórban kilencedik sikerét könyvelhette el a Kyrie Irving által húzott Boston, amely így továbbra is listavezető, a játéknap harmadik találkozóján pedig megtörte vereségszériáját a Brooklyn, nyerni tudott Phoenixben.

 

Atlanta Hawks–Boston Celtics 107110

Kellett Irving extrája. Ezúttal kicsit fáradtabbnak, tompábbnak tűnt a Boston, nem működött úgy a védekezés, ahogy az elmúlt mérkőzéseken, de ezt ellensúlyozni tudta a túloldalon Kyrie Irving, aki első 30 pont feletti meccsét hozta Celtics-mezben. Az irányító betörésből, belépésből, távolról is megbüntette az Atlantát, ráadásul gyönyörű gólpasszokkal is megtalálta társait – a harmadik negyedben minden pontot ő dobott vagy készített elő egy 16–2-es futás alatt, majd másfél perccel a meccs vége előtt bevert egy clutch triplát, ami után már megtartotta a vezetést a vendégcsapat. Végül 35 ponttal (14/22 mezőnyből, 7 gólpassz) zárt, első tizenegy Boston-meccsén pedig 245 egységig jutott, amire még senki nem volt képes a klub történetében – mellette emeljük ki Horfordot (15 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) és az újonc Tatumot (21 pont, 3/5 tripla, 8 lepattanó, 2 blokk) is, a gárda behúzta zsinórban kilencedik győzelmét, ilyen szériára pedig utoljára hét éve volt példa a Keltáknál....

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

Valami megmozdult Atlantában? A clevelandi győzelem még részben írható a botrányosan játszó Cavs számlájára, de most két nap alatt másodszor hozott jó teljesítményt Mike Budenholzer csapata (méghozzá most a ligaelső ellen), erre pedig idén még nem volt példa. Jól működött a támadójáték, Schröder és Dedmon remeklése mellé a padról felnőtt Belinelli és Delaney is, 50 százalékkal triplázott a társaság és volt tartása is, mert amikor a negyedik negyed elején tízpontos hátrányba került, még egyszer vissza tudott kapaszkodni. Az utolsó játékrész nagyon szorosan alakult, két perccel a vége előtt pedig át is vették a vezetést a hazaiak, de aztán jött Irving clutch triplája, majd két elsietett Hawks-támadás és Tatum hármasa – erre már nem lehetett válaszolni, így végül kikaptak Prince-ék, de talán megmozdult náluk valami és elindultak a jó irányba.

A Hawks legjobb dobói: Schröder 23/9, Dedmon 19/3, Belinelli 19/6
A Celtics legjobb dobói: Irving 35/12, Tatum 21/9, Horford 15/3

Phoenix SunsBrooklyn Nets 9298

Russell vezér volt. A rossz kezdés után egy 16–0-s rohammal került előnybe a Brooklyn, majd bár egyszer leadta 15 pontos fórjáta negyedik negyedben, de érkezett D'Angelo Russell és kézbe vette a dolgokat: a hátralévő kilenc percben egymaga 13 pontot szórt és kiosztott három gólpasszt, csapata élére állt és győzelemre vezette övéit. Ő végül 23 ponttal (8/13 mezőnyből), 6 lepattanóval és 9 gólpasszal zárt, mellette Carroll dupla dupláját és a Crabbe, Harris páros kinti tűzerejét lehet kiemelni, így bár a vártnál jóval pontszegényebb meccsen, de megtörte rossz szériáját a Nets és négy vereség után ismét győzni tudott.

Gyenge volt a Suns. Vagy a back-to-back, vagy más miatt, de egyáltalán nem játszott jól a Phoenix, egyedül Warren emelhető ki (20 pont, 8 lepattanó, 2 labdaszerzés, 3 blokk), de a dobásai neki sem ültek igazán, a többiek pedig messze elmaradtak a szükséges teljesítménytől. Ugyan Devin Booker tizenegy pontot szórt az első hét percben, onnantól ő is eltűnt, végül ki is pontozódott, csapatszinten mindössze 34.9 százalékkal tüzeltek, megálltak 13 gólpassznál és ahogy sebességet váltott a Nets, már nem tudták tartani a lépést. Booker egyébként elérte a háromezer pontot a ligában, ő a negyedik legfiatalabb LeBron James, Kevin Durant és Carmelo Anthony után, akinek ez sikerült.

A Suns legjobb dobói: Warren 20, Booker 18/3, James 16/6
A Nets legjobb dobói: Russell 23, Harris 18/9, Crabbe 15/9

Golden State WarriorsMiami Heat 9780

Gyengén dobott, de uralta a meccset a GSW. Meglepően pocsék támadójátékot mutatott be a címvédő, de annyira jól védekezett és annyira elszívta a levegőt a Heat játékosai elől, hogy így is sima győzelmet aratott. A szoros első másfél negyed után egy 21–5-ös rohammal léptek el a hazaiak, félidőben már 13 ponttal vezettek úgy, hogy Steph Curry éppen 1/9-es mezőnymutatóval szerénykedett. Az itt megszerzett előnyt aztán könnyedén tartotta is a Warriors a fordulás után, a Miami egyáltalán nem tudott felpörögni, volt már közte húsz is és a floridaiak csak a legvégén érték el a nyolcvan pontot – úgy is nyert a bajnok, hogy 36.8 százalékkal (!) dobott mezőnyből és hogy a Splash Brothers mindössze 10/34-et hajított. Érdekesség: az elmúlt három szezonban 3–11-re áll a gárda akkor, ha nem éri el a száz dobott pontot.

Nem volt erő a Heatben. A vendégek a Clippers elleni győzelem után erősen kifulladt csapatnak tűntek, Dion Waiters továbbra sem lépett pályára, tűzerő pedig egyszerűen nem volt a gárdában – csak Dragic és a kispadosszerepkört egyre jobban megszokóJames Johnson (21 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) jelentett érdemi veszélyt a gyűrűre. Hassan Whiteside teljesen elveszett Draymond Greenék ellen és nem is lehetett pályán tartani (16 perc, 3 pont, 1/9 mezőnyből), ashooterek sem tudtak hozzátenni, így az egész második félidőt masszív hátrányban töltötte a csapat – 4–6-ról folytathatja idegenbeli túráját a Spoelstra-legénység, most a Phoenix lesz a következő ellenfél.

A Warriors legjobb dobói:Durant 21/3, Green 18/12, Curry 16/6
A Heat legjobb dobói:J. Johnson 21/9, Dragic 19/3, Olynyk 10

NBA, ALAPSZAKASZ
Atlanta Hawks–Boston Celtics 107–110
Phoenix Suns–Brooklyn Nets 92–98
Golden State Warriors–Miami Heat 97–80

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik