NHL: vissza Los Angelesbe! - szépített a New York Rangers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.12. 06:43
null
A korong a gólvonalon – ennyin múlt, hogy a Kings ismét hosszabbításra kényszerítse a Rangerst (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) nagydöntőjének negyedik mérkőzésén először győzött a New York Rangers: a Keleti főcsoport győztese a 40 védést bemutató Henrik Lundqvist vezetésével 2–1-re múlta felül hazai jégen a Los Angeles Kingset. Összesítésben így 3–1-re vezet a Kings az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Elkerülte a söprést a Madison Square Gardenben a Rangers, bár azt alighanem kevesen gondolták volna, hogy ehhez elsősorban Henrik Lundqvist parádés teljesítménye kell. Akárcsak az első és a második mérkőzésen, most is kétgólos előnybe került a Rangers, ezúttal azonban elmaradt a korábban számára végzetes hosszabbítás.

A 8. percben szerezte meg a vezetést a hazai csapat, amikor John Moore bivalyerős löketébe Benoit Pouliot épp annyira ért bele Jonathan Quick előtt, hogy a korong a bal felső sarokban kössön ki. A második harmadban Martin St. Louis növelte az előnyt, amikor Chris Kreider és Derek Stepan előkészítése után közelről bekotorta a korongot egy kontra végén.

Nem sokkal később azonban a frász jöhetett a Rangers-drukkerekre, hiszen Dustin Brown a lejáró emberhátrány (!) végén korongot lopott, és miután végigszáguldott a pályán, mattolta a kiszolgáltatott Lundqvistet.

A folytatás pedig már nem elsősorban a New York-iakon múlt, pontosabban Lundqvistet leszámítva: a Kings nem hagyta csak úgy elúszni a negyedik meccset, nem állt át pihenő üzemmódra, hanem elképesztő nyomással beszorította a Rangerst. A harmadik harmadban 15:1 volt a kapura lövési arány a vendégeknek, ám újabb gól már nem született. A feszültség kétségkívül akkor érte el a tetőfokát, amikor szűk másfél perccel a vége előtt a korong már – ahogy New Yorkban nevezik – Henrik királyon is túljutott, ám a gólvonalon megállt, és Stepan kézzel kotorta ki.

A Kings tehát 3–1-re vezet, legközelebb pedig magyar idő szerint szombat hajnalban nyílik esélye befejezni a párharcot, azt a mérkőzést már újra a Los Angeles-i Staples Centerben vívják. A Los Angeles-iek a 2012-es Stanley-kupa-döntőben is 3–0-ra vezettek az összesítésben a New Jersey Devils ellen, akkor a hatodik mérkőzésen biztosították be győzelmüket.

NHL, RÁJÁTSZÁS
STANLEY-KUPA, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–Los Angeles Kings 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Gólszerzők
: Pouliot (8.), St. Louis (27.), ill. D. Brown (29.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–1 a Los Angeles Kings javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik