NHL: túlóra a döntő első felvonásán, előny a Kingsnél

Vágólapra másolva!
2014.06.05. 06:52
null
Hiába került helyzeti, és kétgólos előnyhöz a Rangers, a Kings fordított (Fotó: Reuters)
Hosszabbítás után a kétgólos hátrányból felálló Los Angeles Kings 3–2-re nyert a vendég New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Stanley-kupa-döntőjének első mérkőzésén. A győztes gólt Justin Williams ütötte a 65. percben. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik ugyancsak a kaliforniai metropoliszban.




Nagy lendülettel kezdett a 2012-ben bajnok hazai együttes, ám a nyomás nem hozott gólt. Sőt, egy kiugrás után Pouliot lőtt a jobb felső sarokba. Kisvártatva emberelőnyhöz is jutott a Kings, azonban Hagelin lekorcsolyázta a teljes védelmet, kísérletét Quick védte, azonban a segíteni igyekvő védőről, Vojnovról bepattant a pakk. Rákapcsolt a Los Angeles, és két perc múlva szépített: Carter centerezését Clifford éles szögből vágta a léc alá.

A második harmadban is inkább a hazaiak irányítottak, és egy szép cselsorozat végén a hátvéd Doughty egyenlített. A folytatásban szinte felborult a pálya, a harmadik játékrészben 20–3-ra nyerte a kapura lövést a Kings. Ekkor a Rangers kapusa, Lundqvist tartotta a lelket a többiekben. A záró percben mégis megnyerhette volna a meccset a New York-i brigád: a szélvész gyors Hagelin emberhátrányban lépett ki, a bal felső sarokra tartó lövését Quick védte bravúrral.

A hosszabbítás 5. percében a letámadott Girardi elveszítette egyensúlyát, a saját harmadában elveszítette a korongot, majd Williams higgadtan a jobb felső sarokba emelt. Ezzel nyerte meg a finálé nyitó felvonását a Kings.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



NHL, DÖNTŐ
STANLEY-KUPA, 1. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Kings–New York Rangers 3–2 (1–2, 1–0, 0–0, 1–0), hosszabbítás után

Gól: Clifford (18.), Doughty (27.), Williams (65.), illetve Pouliot (14.), Hagelin (16.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Kings javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik