NHL: Zetterberg mentette meg a Detroitot, továbbment a Kings

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 06:52
null
Dustin Penner továbblőtte a két meccs után 0–2-re álló címvédőt (Fotó: Reuters)
Négy mérkőzést rendeztek magyar idő szerint szombatra virradóra az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásában, amelyek közül egy párharc el is dőlt: a Los Angeles Kings a St. Louis Blues elleni 2–1-es hazai sikerével továbbjutott. A Detroit Red Wings Henrik Zetterberg vezetésével tartotta életben továbblépési reményeit az Anaheim Ducks ellen: a svéd játékos két gólt szerzett, a másodikat a hosszabbításban a 4–3-ra megnyert találkozón. Keleten a Washington Capitals a ráadásban verte meg a New York Rangerst, így 3–2-re vezet, ahogy a Boston Bruins is, amely nem élt a továbbjutási esélyével, miután 2–1-re kikapott a Toronto Maple Leafstől.

 

Washington Capitals (3.)–New York Rangers (6.) 2–1 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Washington javára

A Washington Capitalsnek már csak egy győzelemre van szüksége az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban, miután a Keleti főcsoport negyeddöntőjének ötödik meccsén hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a New York Rangerst. A mérkőzés embere Mike Ribeiro volt, aki a hosszabbítás kilencedik percében döntötte el a találkozót. A párharc hatodik mérkőzést vasárnap játsszák majd, és ha nyerni tud a Capitals, akkor megismételve előző szezonbeli teljesítményét, újra ott lehet a konferencia elődöntőjében.

Boston Bruins (4.)–Toronto Maple Leafs (5.) 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Boston javára

A Keleti főcsoport másik mérkőzésén a Toronto Maple Leafs hatodik mérkőzésre kényszerítette a Boston Bruinst. A kanadai csapat egy szoros mérkőzésen 2–1-re nyerni tudott, így már csak egy mérkőzéssel vezet a Bruins a párharcban. Az egygólos sikerben hatalmas szerepet játszott James Reimer, a Toronto kapusa, aki 44 lövést hárítva vezette csapatát győzelemre. A Maple Leafsnek ettől függetlenül hatalmas bravúrra lenne szüksége, hogy meg tudja fordítani a párharcot, és a statisztikák sem segítik a csapatot, hiszen utoljára 1942-ben sikerült 3–1-es hátrányból fordítaniuk a playoffban.

Los Angeles Kings (5.)–St. Louis Blues (4.) 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2, a Los Angeles javára

Megvan a Nyugati főcsoport utolsó előtti továbbjutója is. A Los Angeles Kings 2–1-re verte a St. Louis Bluest, így egy hatalmas fordítást követően, 0–2-ről bejutott a konferencia elődöntőjébe. Darryl Sutter, a Kings edzőjének kívánsága valóra vált: a balszélsője, Dustin Penner végre magára talált, és egy bombagóllal eldöntötte a párharcot a második harmad utolsó másodpercében.

„Hatalmas megkönnyebbülés továbbjutni, és végre gólt szerezni. Nem volt szerencséje Bluesnak, nekünk pedig minden összejött. Nagyszerű sorozat volt" – mondta Penner a mérkőzés után.

Detroit Red Wings (7.)–Anaheim Ducks (2.) 4–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Henrik Zetterberg, a Detroit Red Wings csatára először talált be a sorozatban, viszont a góljai a legjobbkor jöttek. A svéd játékos második találata a hosszabbítás első percében esett az Anaheim Ducks ellen 4–3-ra megnyert meccsen, így el is döntötte a találkozót, és ezzel életben tartotta a Red Wings továbjutási esélyeit.

„Nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát, de nem adtuk fel, folyamatosan támadtunk, és ennek meg is lett az eredménye. Nem voltak szép gólok, de pont ilyenekre van szükség a playoffban" – mondta Zetterberg.

NHL, RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT, 5. MÉRKŐZÉS
Washington Capitals (3.)–New York Rangers (6.) 2–1 – hosszabbítás után
(0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
Gólszerzők: Ribeiro, Ward, ill. Boyle
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Washington javára

Boston Bruins (4.)–Toronto Maple Leafs (5.) 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)
Gólszerzők: Chára, ill. Bozak, MacArthur
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Boston javára

NYUGATI FŐCSOPORT, 6. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Kings (5.)–St. Louis Blues (4.) 2–1
(1–0, 1–1, 0–0)
Gólszerzők: Doughty, Penner, ill. Porter
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2, a Los Angeles javára

Detroit Red Wings (7.)–Anaheim Ducks (2.) 4–3 – h.u (1–0, 0–1, 2–2, 1–0)
Gólszerzők: Cleary, Dacjuk, Zetterberg (2), ill. Etem, Palmieri, Ryan
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik