NHL: továbbment a Boston, még élnek a Los Angeles-i Királyok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.27. 07:37
null
A csata folytatódik, miután a fehér mezes Los Angeles ismét szépített a San Jose ellen (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában a Boston újabb, 4–2-es győzelmével lezárta a Detroit elleni párharcot, míg a Pittsburgh a Columbus, a Colorado pedig a Minnesota ellen szerezte meg a 3–2-es vezetést az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A San Jose másodszor fejezhette volna be a Los Angeles elleni csatát, de ismét kikapott.

 

A bajnokságot legutóbb 2011-ben nyerő, tavaly nagydöntőt játszó Bostonnak hazai jégen nem okozott nehézséget a papírforma érvényesítése a már a rájátszásba is nehezen bejutó Detroit Red Wings ellen. A Bruins az ötödik meccsen 4–2-re nyert, ennek köszönhetően pedig 4–1-es összesítéssel továbbjutott.

A Boston végig kézben tartotta a meccset, köszönhetően az egységes csapatteljesítménynek, no meg Tuukka Rask kapus 33 védésének. A mérkőzés a második harmad hajrája és az utolsó játékrész eleje között dőlt el, ebben az időszakban 1–1 után két gólt is ütöttek a házgazdák. Az alapszakasz legjobb együttese legközelebb az ősi rivális Montreal Canadiensszel találkozik. A két gárda eddig 33-szor csatázott a playoffban, és a kanadai klub 24-szer nyerte a párharcot.

A 2012-es Stanley Kupa-győztes Los Angeles Kings ezúttal San Joséban diadalmaskodott, és így az első három vereséget követően már csak 3–2-es hátrányban van, ráadásul a következő felvonásban hazai pályán játszik. A párharc elején gyengén teljesítő Jonathan Quick ezúttal 30 védéssel járult hozzá a 3-0-ás sikerhez. Ez volt pályafutása 8. olyan kapott gól nélküli összecsapása, amit a playoffban ért el, és ebből negyedszer nullázta le a Sharks együttesét. Így tehát, ahogy az amerikai tudósítások fogalmaznak, a Királyok tovább élnek...

Drámai körülmények között győzött a házigazda Colorado Avalanche a Minnesota Wild ellen. A meccs hajrájában a vendégek 3-2-re vezettek és még emberelőnyben is voltak. Ez kimaradt, és a lefújás előtt 1 perc 14 másodperccel egyenlített a rivális, amely a ráadás 4. percében még a győzelmet is megszerezte a korábban két gólpasszt is kiosztó Nathan MacKinnon találatával, így összesítésben 3–2-re vezet.

A Pittsburgh Penguins úgy verte meg 3–1-re a Columbus Blue Jackets csapatát, hogy a 28. percben még hátrányban volt. Szergej Bobrovszkij 48 védésével sem tudta megakadályozni, hogy a Pingvinek összesítésben 3–2-re vezessenek. Chris Kunitz a mezőny legeredményesebbjeként egy góllal és egy assziszttal járult hozzá a sikerhez.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, ÖTÖDIK MÉRKŐZÉS

Boston Bruins
–Detroit Red Wings 4–2
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, ÖTÖDIK MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins
–Columbus Blue Jackets 3–1
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 3–2

NYUGATI FŐCSOPORT,
NEGYEDDÖNTŐ, ÖTÖDIK MÉRKŐZÉS
Colorado Avalanche
–Minnesota Wild 4–3 – hosszabbítás után
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 3–2

NYUGATI FŐCSOPORT,
NEGYEDDÖNTŐ, ÖTÖDIK MÉRKŐZÉS
San Jose Sharks–Los Angeles Kings 0–3
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik