NHL: továbbjutott a Pittsburgh, életben maradt a Chicago

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 07:21
null
A Chicago másodszor is életben tartotta továbbjutási reményeit (Fotó: Twitter)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Pittsburgh Penguins hazai közönség előtt 6–3-ra legyőzte a New York Rangers együttesét, ezzel 4–1-es összesítéssel megnyerte az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot, és bejutott a Keleti főcsoport elődöntőjébe.

 

A Pittsburgh a magyar idő szerint szombat este rendezett mérkőzésen 2–1-es hátrányból felállva, a második harmadban szerzett négy gólnak is köszönhetően 6–2-re megfordította a meccset, a vendégek a záró játékrészben már csak szépíteni tudtak. A házigazdáknál Bryan Rust két gólt és egy asszisztot jegyzett.

A Penguins a főcsoport-elődöntőben a Washington Capitals–Philadelphia Flyers párharc továbbjutójával találkozik, a fővárosiak jelenleg 3–2-re vezetnek.

A Chicago Blackhawks győzelmi kényszerben lépett jégre a St. Louis Bluesszal szemben, hiszen riválisa összesítésben 3–2-re vezetett, és egy újabb sikerrel kiejtette volna a címvédőt. A St. Louis korán hátrányba került, de még az első harmadban fordított, és 3–1-re elhúzott.

A folytatásban azonban a Chicago megtáltosodott, és sorozatban öt gólt szerezve a maga javára billentette a mérleg nyelvét. A Blackhawks ezzel 3–3-ra egyenlített a párharcban, de a hetedik meccset a St. Louis otthonában rendezik.

Az Anaheim Ducks azok után, hogy 0–2-es hátrányba került a Nashville Predatorsszal szemben, összesítésben most már 3–2-re vezet, mivel a két idegenbeli sikere után először nyert hazai jégen.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT, 5. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 6–3
(2–2, 4–0, 0–1)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Pittsburgh javára

NYUGATI FŐCSOPORT, 6. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 6–3
(1–3, 3–0, 2–0)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–3

5. MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks–Nashville Predators 5–2
(0–0, 2–1, 3–1)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 az Anaheim javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik