NHL: továbbjutott a Detroit, két párharcban a 7. meccs dönt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 07:02
null
A Detroit az Anaheim legyőzésével jutott tovább (Fotó: Reuters)
A Detroit Red Wings 3–2-re győzött az Anaheim Ducks otthonában, s ezzel 4–3-ra megnyerte az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság 1. fordulójában. A New York Rangers és a Toronto Maple Leafs is kiharcolta, hogy a hetedik mérkőzésen dőljön el a továbbjutás: előbbi a Washington Capitalst, utóbbi a Boston Bruinst győzte le a játéknapon.

 

 

A Bostont korábbi játékosa szomorította: Phil Kessel ütötte a Toronto győztes gólját, mellyel a Maple Leafs hetedik meccsre mentette a párharcot. A Toronto már vezetett egy nullára, amikor a harmadik harmadban Kessel egy kipattanód vágott a hálóba. A Toronto 2004 áprilisa óta először nyert a rájátszásban hazai pályán, a Boston 1959 után kapott ki ismét a playoffban Torontóban.

A párharc győztese a New York Rangers–Washington Capitals összecsapás továbbjutójával találkozik: ebben a párharcban is hetedik meccsre kerül sor, ugyanis a New York egy nullára győzött vasárnap. Henrik Lundqvist 27 védést mutatott be, a mindent eldöntő találatot Derick Brassard jegyezte. Ovecskinék saját közönségük előtt harcolhatják ki a továbbjutást.

Főcsoport-elődöntőbe jutott a Red Wings, miután idegenben legyőzte az Anaheimet 3–2-re. A Detroit a Chicagóval találkozik a következő körben.

NHL-RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
NYUGATI FŐCSOPORT
Anaheim Ducks (2.)–Detroit Red Wings (7.) 2–3
(1–2, 0–1, 1–0)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–4
G: Etem, Beauchemin, ill. Zetterberg, Abdelkader, Filppula

KELETI FŐCSOPORT
New York Rangers (6.)–Washington Capitals (3.) 1–0
(0–0, 1–0, 0–0)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
G: Brassard

Toronto Maple Leafs (5.)–Boston Bruins (4.) 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
G: Phaneuf, Kessel, ill. Lucic

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik