NHL: több mint ötven éve ütöttek így két gólt – videó

Vágólapra másolva!
2018.04.16. 08:16
null
Boldog „pingvinek” Philadelphiában (Fotó: nhl.com)
Az újonc Vegas Golden Knights remek harmadik harmaddal harmadszor is legyőzte a Los Angeles Kings legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), és vasárnapi sikere után már csak egylépésnyire van a továbbjutástól. A Pittsburgh Penguins egy ligarekordot is beállítva visszaszerezte a pályaelőnyt a Philadelphia Flyersszel szemben, a Columbus Blue Jackets másodszor is nyert a Washington Capitals otthonában, míg a Minnesota Wild szépített a Winnipeg Jets ellen.

 

A második meccset hazai pályán csúnyán elveszítő Pittsburgh gyors választ adott a Philadelphiának: ugyanúgy 5–1-re nyert a nagy rivális otthonában, ahogyan néhány nappal korábban a Flyers az ő oroszlánbarlangjában.

A második periódusban a Penguins öt másodperc alatt két gólt ütött: Jevgenyij Malkin 6:48-nál szerezte a harmadikat, majd a bedobást követően, Sidney Crosby passzából Brian Dumoulin 6:53-nál varrta be a negyediket.

ÍGY SZÜLETETT AZ A BIZONYOS NEGYEDIK GÓL


 

Crosby egy gólt és három asszisztot jegyzett, Matt Murray 26 lövést védett, csapatuk pedig beállította az egymást leggyorsabban követő két gól playoffrekordját – a Detroit Red Wings 1965-ben szintén öt másodperc leforgása alatt ütött kettőt a Chicagónak.

Az utolsó harmad kezdetén még a Los Angeles vezetett, csakhogy abban a periódusban gyors egymásutánban Cody Eakin, James Neal és William Karlsson is a kapuba talált, és a Vegasnak ez elég volt a sikerhez. Most először történt meg, hogy egy ligaújonc megnyerte az első három playoffmérkőzését. A kiváló veterán kapus, Marc-André Fleury 37 védéssel vette ki részét a győzelemből. 0–3-ról eddig csak négy csapat tudott továbbjutni – legutóbb éppen a most szorult helyzetben lévő Kings (2014).

Alekszandr Ovecskin nem ma kezdte, mégis most először ütött két emberelőnyös gólt playoffmérkőzésen – igaz, a Washingtonnak ez nem volt elég a győzelemhez. Matt Calvert a hosszabbítás 13. percében beütötte a rájátszásbeli hosszabbításokban nagymenő Columbus győztes gólját, így összesítésben már kettővel „megy” az esélytelenebbnek tartott Blue Jackets. Szergej Bobrovszkij 54 védéssel járult hozzá a sikerhez, Cam Atkinson két gólt ütött.

A Minnesota elsősorban a második harmadban ütött négy gólnak köszönhette, hogy szépített a Winnipeg elleni párharcban. Zach Parise az előző két mérkőzéshez hasonlóan ismét a kapuba talált, 2009 óta először jött össze neki ilyen sorozat.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–5
(0–1, 1–3, 0–1)
Az összesített állás: 2–1 a Pittsburgh javára
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Washington Capitals–Columbus Blue Jackets 4–5 (2–1, 1–3, 1–0, 0–1) – h. u.
Az összesített állás: 2–0 a Columbus javára

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
Minnesota Wild–Winnipeg Jets 6–2 (2–1, 4–1, 0–0)
Az összesített állás: 2–1 a Winnipeg javára
Los Angeles Kings–Vegas Golden Knights 2–3 (1–0, 0–0, 1–3)
Az összesített állás: 3–0 a Vegas javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik