NHL: teniszben is vége lett volna - egyenlített a Kings

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 07:10
null
Justin Willams (fehérben, jobbra) hozta vissza a Los Angelest a mérkőzésbe (Fotó: Action Images)
Bár a Chicago 2–0-ra vezetett a második harmadban, végül a Los Angeles Kings kiütötte a Blackhawkst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjében. A második mérkőzésen Nick Leddy és Ben Smith találatára hat Los Angeles-i válasz érkezett – Jeff Carter három góllal és egy assziszttal zárt.

Remekül kezdte a találkozót a Chicago. Az első harmadot követően már 1–0-s előnnyel mehetett pihenőre, Nick Leddy használta ki, hogy emberelőnyben játszhatott a hazai csapat. A második játékrészben Ben Smith révén növelte 2–0-ra előnyét a Blackhawks, és útban volt zsinórban nyolcadik győzelme felé. A 38. percben Justin Williams szépített, a záró harmad azonban száznyolcvan fokos fordulatot hozott.

A 42. percben Jeff Carter, nem sokkal később pedig Jake Muzzin lőtt emberelőnyös gólt, ezzel fordított a Los Angeles. A Kings azonban nem állt meg itt, előbb Tyler Toffoli majd ismét Carter talált be, utóbbi pedig tripláig jutott, amikor a kapusát lehozó Chicago kapujába talált.

Carter három góljával és egy asszisztjával két rekordot is beállított. A harmadik harmadban szerzett négy pont, valamint az utolsó játékrészben ütött triplája is csúcsbeállítás a rájátszásban, utóbbit Tommy Williams tartotta, aki 1974-ben szintén a Chicagónak lőtt hármat.

„Nagy mérkőzés volt, a győzelem a lelkünknek is jót tett – mondta Dustin Brown, a Kings kapitánya a mérkőzés után. – Olyan érzés volt, mintha legyőztünk volna egy mitikus sárkányt. Az elmúlt években esélytelennek tűntünk ellenük. Óriási lökést adhat nekünk, hogy egy ilyen hazai rekorddal rendelkező csapat otthonában nyerni tudtunk."

A Chicago Blackhawks első hazai vereségét szenvedte el a rájátszásban ebben a szezonban, míg a Los Angeles Kings fennállása során először nyert Chicagóban a rájátszásban. Eddig hét vereség volt a mérlege a szeles városban a playoffban.

A Kings ezzel egyenlített a négy győzelemig tartó párharcban, mely jelen pillanatban 1–1-re áll. Folytatás magyar idő szerint vasárnap 2.00-tól.

NHL, NYUGATI FŐCSOPORT
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks–Los Angeles Kings 2–6

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik