NHL: simán kikapott a Bruins; a hosszabbításban nyert a Stars

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 07:40
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Dallas Stars hosszabbításban győzte le a Colorado Avalanche csapatát, ezzel megtartotta második helyét a Nyugati főcsoportban, míg a Csillagokat üldöző Arizona Coyotes a San Jose Sharks ellen nyert 6–3-ra. A Keleti Konferenciában nagy esélyt szalasztott el a Boston Bruins, amely egy győzelemmel ideiglenesen az élre ugorhatott volna, ám a Columbus Blue Jackets otthonában 3–0-s vereséget szenvedett.

Az előző két találkozóját elvesztő New York Islanders nagyon magabiztosan, 8–2-re nyert a vendég Detroit Red Wings ellen. A liga kiemelkedően legrosszabb csapatának kiütéséből Brock Nelson két találattal vette ki a részét, míg az első gólt szerző Jordan Eberle megszerezte 500. pontját az NHL-ben.

A nap szenzációját Sidney Crosby visszatérése jelentette, ugyanis a Pittsburgh Penguins csapatkapitánya több mint két hónap után lépett jégre ismét, ráadásul rögtön négy ponttal vette ki a részét a Minnesota Wild 7–3-as legyőzéséből. A kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnok kanadai szupersztár egy góllal és három gólpasszal segítette együttesét, amely sorozatban negyedik sikerét aratta. A Penguins másik klasszisa, az orosz Jevgenyij Malkin két gólt ütött és egyet előkészített.

A Nashville Predators bár 4–2-re kikapott az Edmonton Oilers vendégeként, de svéd csatára, Filip Forsberg szenzációs, lacrosse stílusú gólt ütött még az első harmadban. Ennek ellenére a kanadai együttes két legjobbjának segítségével fordított és győzött: a pontlistát vezető Connor McDavid három gólpasszal, míg a mögötte második Leon Draisaitl két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Az előző kiírásban Stanley Kupa-döntős Boston Bruins pedig duplán rosszul járt, mivel egyrészt 3–0-ra alulmaradt a Columbus Blue Jackets otthonában, másrészt az első harmadban sérülés miatt elvesztette finn kapusát, Tuukka Raskot. A hazaiak lett hálóőre, Elvis Merzlikins viszont hibátlanul védett, 34 lövést hárított. Még nála is jobb volt a Winnipeg Jets kapusa, aki 41 védéssel óvta meg kapuját a Vancouver Canucks ellen 4–0-ra megnyert meccsen. Connor Hellebuyck 18. hibátlan találkozójával klubrekordot állított fel.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Vegas Golden Knights 4–2
Columbus Blue Jackets–Boston Bruins 3–0
New York Islanders–Detroit Red Wings 8–2
Pittsburgh Penguins–Minnesota Wild 7–3
Tampa Bay Lightning–Los Angeles Kings 4–3 – szétlövés után
Toronto Maple Leafs–New Jersey Devils 7–4
Ottawa Senators–Chicago Blackhawks 2–3 – hosszabbítás után
Winnipeg Jets–Vancouver Canucks 4–0
Arizona Coyotes–San Jose Sharks 6–3
Colorado Avalanche–Dallas Stars 2–3 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Nashville Predators 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik