NHL: sima Penguins-siker, nullázott az LA Kings

Vágólapra másolva!
2013.05.15. 07:44
null
Los Angelesben Quick volt a vitathatatlan király (Fotó: Reuters)
Az NBA-hez hasonlóan két mérkőzést bonyolítottak le az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában is: keleten a Pittsburgh Penguins 4–1-re győzte le az Ottawa Senatorst, míg nyugaton a Los Angeles Kings 2–0-ra a San Jose Sharksot. Mindkét csapat 1–0-ra vezet a főcsoport-elődöntőben.

A rájátszásban rendszeresen egymásba futó Penguins és Senators meccse nagyon sima volt: a Pittsburgh korán vezetést szerzett Paul Martin emberelőnyös góljával, majd Colin Greening gyors egyenlítését Jevgenyij Malkin találatával „torolta meg”.

Egy megvan: a Penguins magabiztosan került előnybe (Fotó: Reuters)
Egy megvan: a Penguins magabiztosan került előnybe (Fotó: Reuters)

A második harmadban Chris Kunitz emberfórból kettőre növelte a Penguins előnyét, a záró játékrészben pedig James Neal kiállítását követően nem a létszámfölénybe került Senators, hanem a hazai csapat köszönt be (Pascal Dupuis volt az emberhátrányos gól szerzője egy megugrásból), így aztán a kanadaiaknak semmi esélye nem maradt.

A végén röpködtek a büntetések, Cory Conacher, Jared Cowen, Zack Smith, Chris Neil, Deryk Engelland, Brenden Morrow és Joe Vitale egyaránt a padra került – a játékvezetők összesen 54 percnyi büntetést szabtak ki.

Tomas Vokoun 35 védéssel vállalt szerepet a Penguins sikeréből, Jevgenyij Malkin sorozatban hetedik mérkőzésén szerzett pontot. Az Ottawának sürgősen javítani kell valamit az emberfórok megjátszásán: a Senators ötöt hagyott kihasználatlanul (és egy gólt is beszedett eközben), a szezonban eddig 1/17-es kihasználási mutatóval áll a Pittsburgh ellen.

Los Angelesban Jonathan Quick 35 védéssel lehúzta a rolót a San Jose Sharks előtt, pályafutása hatodik rájátszásbeli shutoutjával pedig győzelemre is vezette a Kings csapatát. Szlava Vojnov és Mike Richards egyaránt gólt és gólpasszt jegyzett, a címvédő sorozatban 11. mérkőzését nyerte meg a STAPLES Centerben. A mérkőzésen két elsőséget is fel lehetett jegyezni: a mostani rájátszás során először vezetett kettővel a Kings és először került kétgólos hátrányba a Sharks.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Pittsburgh Penguins (1.)–Ottawa Senators (7.) 4–1
A Penguins 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Kings (5.)–San Jose Sharks (6.) 2–0
A Kings 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik