NHL: Ovecskinék idén sem jutnak a döntő közelébe - nyert a Rangers

Vágólapra másolva!
2012.05.13. 07:00
Címkék
A Washington Capitals évek óta mindig a bajnokság egyik esélyeseként vág neki az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) éppen aktuális szezonjának, de végül még csak a nagydöntő közeléig sem jut el a sztárok sorát felvonultató fővárosi gárda. Így van ez idén is, ugyanis Alekszandr Ovecskinék a Keleti főcsoport elődöntőjének hetedik meccsén 2–1-re kikaptak a New York Rangerstől, így nem jutottak tovább.
Buli van New Yorkban – főcsoportdöntős a Rangers (Fotó: Action Images)
Buli van New Yorkban – főcsoportdöntős a Rangers (Fotó: Action Images)

 

A Washington az előző években általában remek alapszakaszt produkált, majd a rájátszás első vagy második körében az esélytelenebb riválissal szemben meglepetésre búcsúzott. Idén egy kicsit más volt a felállás, hiszen egy gyengébben sikerült alapszakasz után a hetedik helyen kezdte meg a rájátszást a Capitals, amely a címvédő Boston búcsúztatása után a Keleti főcsoportot megnyerő Rangersszel akadt össze.

A két csapat párharca nagyon változatosan alakult, kétszer is csak hosszabbítás döntött a New York javára (az egyik alkalommal három hosszabbításra is szükség volt) és a mindent eldöntő hetedik meccs is szoros volt, igaz, egyszer sem állt továbbjutásra az idegenben játszó Washington.

A Rangers elsősorban remek védekezésének köszönhette a győzelmet. A vendégek ugyanis összesen 23 alkalommal tudtak kapura lőni, ami nem éppen magas szám, és csak egyszer jártak túl Henrik Lundqvist kapus eszén. A hazaiak ezzel szemben 31-szer tesztelték Braden Holtbyt, ebből kétszer sikerrel.

A New York-iak egy hosszú indítás, illetve egy kapu mögül visszahozott korongból, Brad Richards révén szerezték meg a vezetést, majd a harmadik harmad elején a kapussal együtt négy washingtoni nézte végig, ahogy a velük szemben álló Marian Gaborik, aztán a levágódó korongból Michael Del Zotto is célba vette a kaput, és utóbbi lövése már utat is talált a ketrecbe. A Washington nem sokkal később Roman Hamrlik révén ugyan szépíteni tudott, de a Capitalsnál ezúttal nem akadt egy nyerő játékos, akinek a vezérletével a fővárosi csapat akár csak egyenlíteni tudott volna.

A Washington ezzel az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem jutott el még csak a főcsoportdöntőig sem, a Rangers viszont készülhet a hétfőn kezdődő, New Jersey Devils elleni konferenciafináléra.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

 

 

 

 

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
New York Rangers (1.)–Washington Capitals (7.) 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik