NHL: Ovecskinék folytathatják, vezet a Sharks és a Blues

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.08. 09:02
null
Életben maradt a Washington Capitals (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában az alapszakaszelső Washington Capitals hazai pályán 3–1-re győzött a Pittsburgh Penguins ellen, így folytatódhat a párharc. A St. Louis Blues vezet a Dallas Stars ellen, a San Jose Sharks pedig előnybe került a Nashville Predatorsszal szemben.


A St. Louisban Robby Fabbri és Paul Stastny is gólt és gólpasszt jegyzett a Dallas ellen, mellettük a parádésan játszó, 27 védést bemutató Brian Elliott remklésével 4–1-re győzött a Blues idegenben, ezzel 3–2-re vezet a párharcban.

Életben maradt a Washington Capitals, mivel hazai pályán 3–1-re legyőzte a Pittsburgh Penguinst. Ez volt a párharc első olyan meccse, amelyen nem csak egy gól volt a különbség a két csapat között. A fővárosiak vezére Alekszandr Ovecskin volt, aki egy-egy asszisztot és gólt jegyzett, a rájátszásban ezzel már öt gólnál tart.

A San Jose Sharks pihente ki jobban magát a háromszori hosszabbításban eldőlt negyedik meccs után és 5–1-re kiütötte a Nashville Predatorst. A Cápák ezzel egy győzelemre kerültek a nyugati főcsoportdöntőtől, amire 2011 óta vár az együttes.

 

NHL, RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
NYUGATI FŐCSOPORT

Dallas Stars–St. Louis Blues 1–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a St. Louis javára

San Jose Sharks–Nashville Predators 5–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a San Jose javára

KELETI FŐCSOPORT
Washington Capitals–
Pittsburgh Penguins 3–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Pittsburgh javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik