NHL: Ovecskinék előnye, bajban a bajnok, egyenlítő Detroit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 07:52
null
Alekszandr Ovecskin nyitotta meg a washingtoni gólok sorát (Fotók: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának legutóbbi játéknapján a Washington a New York Rangers, az Ottawa a Montreal ellen szerzett vezetést a Keleti főcsoport negyeddöntőjében az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. Nyugaton a St. Louis már 2–0-ra vezet a bajnok Los Angeles ellen, míg a Detroit drámai meccsen, a hosszabbításban egyenlített az Anaheim ellen.

Az Ottawa Senators 1992-es újramegalapítása óta először találkozik a playoffban a Montreal Canadiensszel, és már az első mérkőzésen tett róla, hogy pikáns legyen a párharc: hiába lőtt a Habs 50-szer kapura, Craig Anderson csak kétszer adta meg magát, így idegenben 4–2-re nyert a Sens, és előnybe került a párharcban.

A játékostársak a 2–1-es Montreal-vezetéssel kezdődött harmadik harmadban nőttek fel a második 20 percben 27 lövéssel szembenéző kapusukhoz, és a Jakob Silfverberg, Marc Melhot, Guillaume Latendresse trió góljaival megfordította a találkozót.

„Mit mondhatnék? Andy a mi szupersztárunk. Igazi gép a kapuban, óriási szerencse, hogy nálunk véd" – mondta Methot.

A montreáli Lars Eller sérülése az Eric Grybával való ütközése után (erős idegzetűeknek!)

A New York Rangers nem tudta meglepni az alapszakaszt csúcsformában záró Washingtont, amely Alekszandr Ovecskin góljával indított, s végül 3–1-re megnyerte az első összecsapást.

Az Anaheim majdnem visszajött a Detroit ellen, de végül kikapott
Az Anaheim majdnem visszajött a Detroit ellen, de végül kikapott

Nyugaton a Detroit az Anaheim elleni első meccs elvesztése után a másodikon 21 percnyi játék után már 3–0-ra vezetett, mégis csak hosszabbításban tudott nyerni. Még bő 12 perccel a vége előtt is 4–1 volt a Red Wings javára, de Ryan Getzlaf, Kyle Palmieri és Bobby Ryan tíz perc alatt eredményes volt, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben nem szakadt meg a Detroit sorozata, akárcsak az első három harmadban, a túlórában is betalált az első másfél percben, a győztes gólt Gustav Nyquist jegyezte a Sheldon Souray kiállítása miatt kirótt emberelőny során.

„Keményen kellett kezdenünk a hosszabbítást, hiszen itt a playoffszereplésünk volt a tét" – mondta Nyquist.

„Sokat tanultunk a mai meccsből: háromgólos előnynél sincs vége a találkozónak. Vannak csapatok, amelyeket nem tör össze az ekkora hátrány, hanem inkább feltüzel.Ilyen esetben a nagydarab játékosainkon múlik a meccs" – mondta Mike Babcock, a Red Wings vezetőedzője.

A címvédő Los Angeles Kings viszont nagy bajba került, a St. Louis ugyanis komolyan vissza akar vágni a tavalyi söprésért, s mindent megtesz azért, hogy a lélektani előnyt is a maga javára fordítsa. Az első meccsen hosszabbításban diadalmaskodó Blues ezúttal az utolsó 17 percben fordított, a győztes gólt 51 másodperccel a vége előtt szerezte Barret Jackman.

„Az ilyen lövéseket meg kell fognom. Ez az én hibám, ráadásul a második meccs megy el rajtam. Javulnom kell" – mondta önkritikusan Jonathan Quick, a Kings kapusa, a tavalyi bajnokcsapat legjobbja.

„Biztosan nem számított arra, hogy lőni fogok, spontán kísérlet volt. Becsuktam a szemem és hallottam, ahogy felrobban a csarnok. Hihetetlen érzés" – mondta az alapszakaszban csupán három gólt szerző Jackman.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Montreal Canadiens (2.)–Ottawa Senators (7.) 2–4 (0–1, 2–0, 0–3)
Gólszerzők:
Bourque, Gallagher, ill. Karlsson, Silfverberg, Methot, Latendresse
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1

Washington Capitals (3.)–New York Rangers (6.) 3–1 (0–1, 3–0, 0–0)
Gólszerzők:
Ovecskin, Johansson, Chimera, ill. Hagelin
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)
Gólszerzők:
Berglund, Jackman ill. D. Brown
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0

Anaheim Ducks (2.)–Detroit Red Wings (7.) 4–5 (0–2, 1–1, 3–1, 0–1) – hosszabbítás után
Gólszerzők:
Koivu, Getzalf, Palmieri, Ryan ,ill. Abdelakader, Brunner, Franzen (2), Nyquist
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik