NHL: összejött a történelmi fordítás; elszállt a Flyers

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.01. 07:17
null
A Los Angeles Kings a sírból hozta vissza a San Jose elleni párharcot (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának negyeddöntőjében a Los Angeles Kings hátrányból felállva 5–1-re legyőzte a San Jose Sharksot, így a playoff történetének negyedik csapatává vált, amely 0–3-s összesítésből megfordítja a párharcot. A Colorado Avalanche négyszer szerzett vezetést a Minnesota Wild ellen, mégis kikapott, és az is eldőlt, hogy a Philadelphia Flyerst kiejtő New York Rangers lesz a Pittsburgh Penguins ellenfele a főcsoport-elődöntőben.

Lassan hivatalos formát lehetne keresni ahhoz, hogy átadják a San Jose vezetőségének az „elismerést” arról, hogy minden idők egyik legszerencsétlenebb playoffcsapata az övé. A Sharks évek óta remekel az alapszakaszban, majd összeomlik a rájátszásban. Az idén ez megdőlni látszott, de aztán még nagyobb bukás lett belőle, a Los Angeles Kings ugyanis 0–3-ról fordította meg a párharcot, úgy, hogy a hetedik meccsen idegenben egygólos hátrányba került, majd öt találattal válaszolt.

Drew Doughty egyenlített, a később győztes gólként jegyzett találattal Anze Kopitar szerzett vezetést, majd a harmadik harmadban Tyler Toffoli, Dustin Brown és Tanner Pearson is betalált, így 5–1 lett a vége.

Az Antti Niemit a kapujába visszaállító San Jose játékosai elkedvtelenedtek, egy jó tömegbunyó kirobbantására sem nagyon futotta az erejükből. A Kingsre újabb kaliforniai derbi vár az Anaheim ellen.

Korábban csak a Toronto (1942), az Islanders (1975) és a Philadelphia (2010) fordított 0–3-ról.

A Flyers most nem örülhetett, a New York Rangers elleni hetedik meccsen ugyanis nagy csatában elbukott, így a pennsylvaniai derbi nem jön össze. Persze a Pittsburgh és a Dan Carcillo, Benoit Pouilot góljaival továbbjutó Rangers párharca sem lesz semmi.

A Colorado–Minnesota párharcban az első hat meccset a hazai csapat nyerte meg, de hármat csak hosszabbítás után. A hetediken Denverben szintén túlóráztak a csapatok, de ezúttal a vendégek örültek a győztes gólnak. Aki pedig minden hokis élete álmát valósította meg, Nino Niederreiter volt, ő szerezte a párharcot eldöntő gólt.

„Ez hihetetlen érzés. Nagyon akartuk a sikert, a szívünk hajtott a győzelembe" – mondta a svájci, aki társaival együtt a címvédő Chicago elleni folytatásra készülhet.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, HETEDIK MÉRKŐZÉS
New York Rangers
–Philadelphia Flyers 2–1
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–3 a New York Rangers javára

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, HETEDIK MÉRKŐZÉSEK
Colorado Avalanche–Minnesota Wild 4–5 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Minnesota Wild javára

San Jose Sharks–Los Angeles Kings 1–5
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Los Angeles Kings javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik