NHL: nyert a Rangers, döntő csata vár a Pittsburgh-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.12. 07:01
null
Dany Heatley (elöl, Minnesota) és Brent Seabrook (takarásban, Chicago) küzdelme a korongért (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a New York Rangers és a Chicago Blackhawks is pályaválasztóként győzött. A Rangers kiegyenlített a Pittsburgh Penguins ellen a Metropolitan csoport döntőjében, így hetedik, mindent eldöntő ütközetre van szükség. A Középső csoportban a Chicago Blackhawks sikerével elhúzott, és egy győzelemre került a továbbjutástól.

 

A 7. perc közepén már kétgólos előnyben volt a Rangers, de a Pittsburgh még az első harmad vége előtt szépített. A második játékrész hajrájában ismét kétgólos lett a vendégek hátránya, akik a folytatásban már nem tudtak feljebb kapaszkodni. Pedig iparkodtak becsülettel – majd' háromszor annyi kapura lövés a záró felvonásban, mint hazai oldalon –, ám Henrik Lundqvist jó napot, valamint 36 kapura tartó lövést hatástalanított, így döntő érdemeket szerzett a New York-i sikerben.

„Akartunk adni magunknak még egy esélyt, és sikerült is, jöhet a hetedik meccs” – mondta Alain Vigneault, a Rangers edzője.

A Minnesota első harmad végjátékában szerzett vezető góljára a második játékrész közepén fórból válaszolt a Chicago, amely Jonathan Toews találatával a harmadik felvonás elején el is döntötte a mérkőzést.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
METROPOLITAN CSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS

New York Rangers–Pittsburgh Penguins 3–1 (2–1, 1–0, 0–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

NYUGATI FŐCSOPORT
KÖZÉPSŐ CSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

Chicago Blackhawks–Minnesota Wild 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Chicago Blackhawks javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik