NHL: New Yorkban jött vissza a párharcba a Montreal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 06:44
A Montreal Canadiens hosszabbítás után 3–2-relegyőzte a New York Rangerst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság Keleti főcsoport-döntőjének harmadik mérkőzésén. A mindent eldöntő találatot Alex Galchenyuk szerezte.

Éledeznek a montreali remények. A főcsoportdöntő harmadik összecsapásán ugyanis nagy küzdelemben, de a Canadiens legyőzte a Rangerst, így megakadályozta, hogy a New York-i csapat 3–0-s előnybe kerüljön. Hárommeccses hátrányból nem sokan jöttek vissza az NHL történelmében...

A hős az az Alex Galchenyuk volt, aki térdsérülés miatt kihagyta a rájátszás első két körét, a mostani meccs csak a második volt neki ebben a playoffban. Viszont ezúttal élt a lehetőséggel, és a hosszabbításban egy kipattanó korongot terelt a kapuba.

Rajta kívül a 24 éves Dustin Tokarskit emelik ki a beszámolók: a montreali kapus – aki Carey Price-t pótolta – 35 védéssel segítette győzelemhez csapatát és első playoffgyőzelemhez saját magát.

Pedig már az első harmadban eldőlhetett volna az összecsapás, a Rangers ugyanis nagyon nekiesett a kanadai csapatnak. Az első játékrészben 14:4 volt a kaput eltaláló lövések aránya a Rangersnek, amely az egész meccsen 75-ször kísérletezett. A Canadiens ezzel szemben csak 53-szor.

NHL, KELETI FŐCSOPORT

DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
NY Rangers–Montreal 2–3 – h. u.
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik