NHL: New York-i győzelmével a végső siker küszöbén a Kings

Vágólapra másolva!
2014.06.10. 06:43
null
Ahogy Dan Girardi (balra), úgy az egész Rangers elhasalt a harmadik meccsen (Fotó: Reuters)
A vendég Los Angeles Kings 3–0-ra nyert a New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa-döntőjének harmadik mérkőzésén, így 3–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. Jonathan Quick 32 védéssel járult hozzá a sikerhez. A következő felvonást magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik, ugyancsak New Yorkban.

 

A 2012-ben bajnok kaliforniai együttes az első két, hazai pályán megvívott összecsapást egyaránt hosszabbításban nyerte meg – ráadásul mindkét alkalommal kétgólos hátrányból fordított –, így megőrizte a pályaelőnyét. A legutóbb 1994-ben Stanley-kupa-győztes Rangers ezért otthon győzelmi kényszerben lépett pályára.

Eleinte mezőnyjáték folyt a pályán, rengeteg korcsolyázással, kevés lövéssel. A harmad derekán Zuccarello közeli kísérletét védte óriási bravúrral, visszavetődve Quick. Aztán kihagyott egy emberelőnyt a hazai gárda, de még nem volt vége: rossz védekezés következtében Carter került lövőhelyzetbe, és hét tizedmásodperccel (!) a szünet előtt betalált. A korong a hátvéd Girardi korcsolyájának sarkáról pattant a bal felső sarokba.

A második harmad elején kétszer is emberelőnybe került a Kings, és a másodikat gólra váltotta: Muzzin lövését Lundqvist nem láthatta az elé beállóktól. Nagyobb sebességre kapcsolt a New York, ám Quick továbbra is szenzációs, akrobatikus védéseket mutatott be, egyszer pedig a kapuvas mentett helyette.

A túloldalon Lundqvist fogta bravúrral Carter lövését. Ám a svéd olimpiai bajnok (2006) hálóőr akkor már tehetetlen volt, amikor a 38. percben egy megugrást követően Richards elé visszakerült a pakk, és a csatár nem hibázott.

A záró játékrész elején gyorsan szépíthetett volna a Rangers, de Quick védett. A hazaiak mezőnyfölénye nem érett góllá, ugyanakkor az ellentámadások veszélyt jelentettek. Egyszer a kapuvas segített a Rangersnek, amely a végén lehozta a kapusát, azonban ez sem hozott eredményt.

A döntők történetében egyszer, még 1942-ben tudott nyerni egy csapat ekkora hátrányból, akkor a Toronto Maple Leafs állt fel a Detroit Red Wings ellen.

NHL, RÁJÁTSZÁS
STANLEY-KUPA, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–Los Angeles Kings 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)
Gól
: Carter (20.), Muzzin (25.), Richards (38.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–0 a Los Angeles javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik