NHL: Los Angelesben szépített a Kings

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.05. 06:46
null
Megküzdöttek egymással és a korongért: Jonathan Toews (Chicago, balra) és Robyn Regehr (LA Kings) (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) egyik fél negyedik győzelméig tartó főcsoportdöntőjében a címvédő Los Angeles Kings (5.) hazai pályán nyert két góllal a Chicago Blackhawks (1.) ellen, így összesítésben 2–1-re szépített. A vesztes zsinórban megnyert öt playoff-meccs után kapott ki.



Justin Williams már a mérkőzés elején vezetést szerzett a Los Angelesnek, majd az orosz védő, Szlava Vojnov duplázta meg a hazai előnyt a 27. percben. Az orosz légiósnak ez volt az ötödik találata a playoff-ban. Bryan Bickell 40. percben szerzett gólja némi reményt adott a záró felvonásra a vendégeknek, Dwight King azonban üres kapus góllal 28 mp-vel a vége előtt bebiztosította a Kings sikerét. A Chicago az első két harmadban szörnyű támadójátékot produkált – hét, illetve három kaput eltaláló lövés –, a végén aztán hiába hajrázott.

„A határozottságunk volt a győzelmünk kulcsa azok után, hogy az első és a második mérkőzésen sem játszottunk jól. Ma kiegyensúlyozottak voltunk, elmaradtak a mérkőzés közbeni hullámvölgyek a teljesítményünkben, erre lesz szükségünk a folytatásban is” – mondta Robyn Regehr, a Los Angeles védője.

„Más, jobb Kingsre számítottunk az első Los Angeles-i mérkőzésen, mint amelyet az első két meccsen otthon legyőztünk. Meg is kaptuk, hazai pályán nagyobb önbizalommal és több motivációval játszottak, amire mi ezúttal nem voltunk képesek” – adott magyarázatot a vereségre Jonathan Toews, a Chicago csapatkapitánya, aki hozzátette azért azt is: az előny még náluk van, és a következő Los Angeles-i meccsen adott még számukra az esély arra, hogy idegenben szerezzenek győzelmet.

A mérkőzés összefoglalója


NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Kings (5.)–Chicago Blackhawks (1.) 3–1
(1–0, 1–1, 1–0)
G: Williams, Vojnov, King, ill. Bickell
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Chicago javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik