NHL: ligatörténelmi tettet vitt véghez az újonc Vegas

Vágólapra másolva!
2018.04.18. 07:32
null
Brayden McNabb (szemben) nagyon fontos győztes gólt ütött volt csapatának (Fotó: nhl.com)
Brayden McNabb második harmadbeli góljával a Vegas Golden Knights 1–0-ra győzött a Los Angeles Kings vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának keddi játéknapján, ezzel megnyerte a nyugati negyeddöntőben zajló párharcot, és bejutott a főcsoport négy legjobb csapata közé.

 

A Golden Knights az első franchise az NHL-ben, amely első idényének első rájátszásbeli párharcát söpréssel, azaz vereség nélkül nyerte meg, és korábban olyan csapat is csak egy volt (a harmadik idényét futó Pittsburgh Penguins 1970-ben), amely története első playoffbeli párharcát „kisöpörte”.

A KORÁBBI KINGS-JÁTÉKOS, McNABB GYŐZTES GÓLJA



Nem hazudtolta meg magát a két csapat a Columbus–Washington párharcban: a harmadik mérkőzésen is hosszabbítás döntött, és megint az éppen vendégségben lévő együttes nyert – azaz levegőhöz jutottak a szorult helyzetben lévő fővárosiak.

A döntő gólt Lars Eller neve mellé írták be a második hosszabbítás kilencedik percében – a washingtoni támadó egy kipattanóért igyekezett, s a korong addig pattogott közte és a hazaiak védője, Zach Werenski között, ameddig át nem csorgott a gólvonalon.

A Winnipeg legközelebb már a párharc megnyeréséért lép jégre odahaza, hiszen kedden idegenben legyőzte a Minnesotát. Mark Scheifele az első harmad hajrájában szerezte meg a vezetést, majd a legvégén ütött egy üres kapus gólt is – két találata között pedig főképp Connor Hellebuyck tartotta a lelket a vendégekben. Az egész szezonban kiváló teljesítményt nyújtó kapus 30 lövést védve érte el pályafutása első shutoutját a playoffban.

A Calgary Flames már pihen, de jött egy fontos hír a csapat háza tájáról: a márciusban hetes vereségsorozatot összehozó, a rájátszásáról főképp ezért lemaradó kanadai franchise szerződést bontott Glen Gulutzan vezetőedzővel és segítőivel.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Columbus Blue Jackets–Washington Capitals 2–3
(0–0, 1–2, 1–0, 0–1) – 2 h. u.
Az összesített állás: 2–1 a Columbus javára

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉSEK
Minnesota Wild–Winnipeg Jets 0–2
(0–1, 0–0, 0–1)
Az összesített állás: 3–1 a Winnipeg javára
Los Angeles Kings–Vegas Golden Knights 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
A Vegas 4–0-s összesítéssel megnyerte a párharcot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik