NHL: kilenc gól St. Louisban, ismét a Bostonnál az előny

Vágólapra másolva!
2019.06.02. 08:30
null
Jordan Binnington (a jégen) pocsék napot fogott ki a St. Louis kapujában (Fotó: Getty Images)
A Boston Bruins 7–2-es győzelmet aratott a St. Louis Blues vendégeként a Stanley-kupa döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel visszavette pályaelőnyét, és 2–1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

 

A Boston az első harmad után 3–0-ra, a másodikban már 5–1-re vezetett, így a mindössze 73.6 százalékos hatékonysággal (5/19) védő St. Louis-i kapust, Jordan Binningtont 32:12-nél lecserélte Craig Berube vezetőedző.

Sokkal jobb helyzetbe ezután sem került a Blues, amely a harmadik játékrész elején szépített, ám az utolsó két percben 23 másodperc leforgása alatt újabb két gólt kapott, így kiütéses vereséget szenvedett.

A vendégeknél Torey Krug a Bruins történetének első játékosa lett, aki a Stanley-kupa-döntőben egy mérkőzésen négy pontot ért el (egy gól, három assziszt), míg Patrice Bergeron három ponttal (egy gól, két assziszt) zárta a találkozót.

Tekintélyt parancsoló továbbá, hogy a Boston négy gólt ütött emberelőnyből, a teljes párharc során pedig az eddigi 14 létszámfölényes helyzetéből hatot gólra váltott (42.8 százalék).

A negyedik meccsre magyar idő szerint kedd hajnalban kerül sor, ugyancsak a St. Louis csarnokában, az Enterprise Centerben.

NHL
STANLEY-KUPA-DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
St. Louis Blues–
Boston Bruins 2–7 (0–3, 1–2, 1–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Boston javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik