NHL: kiesett a címvédő, a 7. meccs dönt Anaheimben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 06:57
null
A Chicago nem bírt a St. Louisszal (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján a St. Louis Blues hazai pályán 3–2-re legyőzte a tavalyi győztes Chicago Blackhawksot, így továbbjutott a Nyugati főcsoport negyeddöntőjéből. A Nashville Predators egyenlített az Anaheim Ducks ellen (3–3), így az utolsó mérkőzésen dől el a továbbjutás.

 

A Blues 2–0-ra vezetett az első harmadban, de a második játékrészben a Blackhawks egyenlített. Az utolsó harmadban Troy Burner a kilencedik percben betalált, így a St. Louis kiejtette a legutóbbi hat döntőből hármat, köztük a legutóbbit megnyerő Chicagót, amely legutóbb 2012-ben vérzett el a rájátszás első körében.

A St. Louisra az elődöntőben a Dallas Stars vár. Érdekesség, legutóbb 2012-ben a Boston Bruins búcsúzott címvédőként a negyeddöntőben.

A hetedik, utolsó mérkőzés dönt az Anaheim–Nashville párharcban, miután a Predators 3–1-re nyert a Ducks ellen – a sorozatban hazai jégen először. A párharc állása 3–3, a mindent eldöntő összecsapásra az Aneheim otthonában kerül sor.

Érdekesség, hogy a Ducks a legutóbbi három idényben egyaránt úgy esett ki a rájátszásból, hogy elvesztette egy párharc hetedik mérkőzését.

A Nashville-re vagy az Anaheimre a San Jose Sharks vár a következő körben.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ

Nashville Predators–Anaheim Ducks 3–1
A párharc állása: 3–3
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 3–2
A párharc végeredménye: 4–3, a St. Louis javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik