NHL: ismét hosszabbítás, már előnyben a Blackhawks

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 07:30
null
Toews a végén eldöntötte (Fotó: Reuters)
A Philadelphia egyenlített a New York Rangers elleni párharcban az NHL Keleti főcsoportjának negyeddöntőjében. A Flyers Steve Mason kapus védéseinek is köszönhetően 2–1-re nyert a negyedik mérkőzésen. Nyugaton a Chicago nagyon értékes sikert aratott, miután hosszabbításban 3–2-re felülmúlta a St. Louis Bluest, s már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól – pedig az első két meccs még a St. Louisé lett a párharcban. Az Anaheim könnyedén verte meg a Dallast.

Mondhatni, kiegyenlített erők küzdelme, avagy az eddigi öt mérkőzésből négy csak hosszabbítás után dőlt el a St. Louis és a Chicago között. A nyugati negyeddöntő ötödik meccsén is csupán a ráadás hozott döntést, ezúttal a Blackhawks javára, amely 0–2-ről fordított az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban. Még egy siker, és továbbjut a Chicago.

A Blackhawks küzdeni tudását dicséri, hogy az első két találkozót a hosszabbításban bukta el, innen különösen értékes, hogy felállt az együttes. Ezúttal pedig nem akármilyen gól döntött: a ráadásban a Blues támadott, majd egy lövést követően Duncan Keith kanalazta előre a korongot, amely a pálya közepén pont megtalálta a piros vonalon egyedül kilépő Jonathan Toewst, és ő ziccerben nem hibázott.

„Minden olyan gyorsan történt. Beugrottam a jégre, és már kaptam is a korongot, amely remekül érkezett, majd beütöttem" – summázta az összecsapás legfontosabb eseményét Toews, aki nem igazán emlékszik az ezt követő ünneplésre. Nyilván, a csapattársak pár másodpercen belül főhősünk nyakában voltak.

Steve Mason legutóbb 2008-ban, 19 évesen nyert mérkőzést a rájátszásban. Az akkor az Ontario Hockey League-ben szereplő kapus most a Philadelphia színeiben is megtette ezt, „mindössze" 37 védéssel segítette 2–1-es sikerhez övéit a New York Rangers ellen. A kapus sérülés miatt április 12-e óta nem kezdett a csapatban, igaz, a 4–1-re elveszített harmadik, Rangers elleni meccsen beállt az utolsó hét percre Ray Emery helyére.

Az Anaheim az utolsó harmad előtt még csak egy góllal vezetett, végül azonban simán, 6–2-re nyert a Dallas ellen. Nagyban köszönhető ez annak, hogy Jakob Silfverberg, Ryan Getzlaf és Corey Perry egyaránt betalált az utolsó játékrész első hét percében.

KELETI FŐCSOPORT
NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

Philadelphia–NY Rangers 2–1
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 2–2

NYUGATI FŐCSOPORT
NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
St. Louis–Chicago 2–3 – h. u.

Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 2–3

Anaheim–Dallas 6–2
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik