NHL: irány New York! A Montreal hetet ütött a Rangersnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 06:49
null
René Bourque szenzációs napja újabb utazást ért New Yorkba (Fotó: Action Images)
New Yorkban a hatodik mérkőzéssel folytatódik a Rangers–Canadiens párharc az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának főcsoportdöntőjében, mivel a Montreal hazai pályán 7–4-re nyert, és nem hagyta befejezni a párharcot. A Keleti konferencia fináléjában hiába egyenlített 4–1 után a vendégcsapat, a folytatás a kanadaiaké volt, akik a háromgólos René Bourque vezetésével folytatásra kényszerítették a New York-iakat.

 

Alex Galchenyuk emberelőnyös „piszkálásával” indult a mérkőzés, és a 108 mp után született találat meg is alapozta a gólszüretet. Derek Stepan a harmad közepén egyenlített, de két perc múlva Tomás Plekanec a New York-ihoz hasonlóan szépen húzott rá csuklóval a korongra, és újra a hazaiaknál volt az előny, amit ráadásul a következő harmad elején gyorsan meg is toldott kettővel Max Pacioretty, illetve René Bourque – előbbinél Brendan Gallagher szenzációs passzt adott estében.

A Rangersben Henrik Lundqvist helyére érkezett a kapuba Cam Talbot, és ez felrázta a vendégeket: Rick Nash alapvonalról ellőtt korongjába Josh Gorges szerencsétlenül ért be. Az öngól utáni percek pedig egyértelműen a vendégeké voltak: előbb Stepan vitte közelebb a vendégeket, majd Chris Kreider emberelőnyből egalizált.

A harmad azonban még tartogatott egy hatodik találatot is, a szenzációsan játszó Bourque remek cselek után avatta fel Talbotot, majd egy kirobbanás után a záró játékrész elején ismét ünnepelhetett. A mesterhármas gyakorlatilag el is döntötte a meccset, amelyre David Dechamais üres kapura szerzett gólja tett pontot bő négy perccel a vége előtt.

A Canadiens óta először szerzett hét gólt a rájátszásban, Bourque pedig pályafutása során először triplázott a playoffban.

A hatodik meccset magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik a New York-i csapat otthonában.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Montreal Canadiens–New York Rangers 7–4
(2–1, 3–3, 2–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a New York Rangers javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik