NHL: idegenben egyenlített a Boston, szépített az Anaheim

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.09. 06:56
null
Matt Fraser találta meg leggyorsabban a korongot a Montreal–Boston meccs 62. percében – ez győzelmet ért a Bruinsnak <br />(Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a legutóbbi játéknap ismét a vendégeké volt: a Boston Bruins hosszabbítás után 1–0-ra nyert a Montreal Canadiens ellen, így egyenlített a párharcban, míg az Anaheim Ducks 3–2-re győzött a Los Angeles Kings otthonában, és ezzel megszakította riválisa hatmeccses sikersorozatát.

 

A keleti összecsapáson mindkét kapus nagy napot fogott ki, Carey Price és Tuukka Rask is csapata legjobbjának bizonyult, és mindketten hibátlanok maradtak a rendes játékidőben. Közülük azonban csak egy győzhetett, és ezúttal Rask örülhetett, mert a négy a négy elleni játék során Matt Fraser 1:19 után betalált.

Egy kapu mögül érkező korong okozott zavart a 62. percben a Montreal védelmében, és ugyan Price elsőre hárított, Frasernek sikerült az, amit korábban hatvanegy percen át senkinek sem. A Boston sikere azt jelenti, hogy a Bruins is nyert egy meccset – ugyancsak hosszabbítás után – idegenben, így szombaton a pályaelőny birtokában folytathatja a párharcot hazai pályán.

„Szavakkal nem lehet leírni, amit érzek, és nem is szeretném megpróbálni. Ez olyasmi, amit minden gyereknek éreznie kellene. Remélem, hogy mindig emlékezni fogok rá, még ha homályos is minden. A korong kijött a kapu elől, előttem pattogott, én csak megpróbáltam bepasszírozni, és sikerült!” – mondta a 23 éves gólszerző, aki a statisztikák szerint mindössze a hatodik játékos az elmúlt 75 évben, aki az első playoff-gólját 1–0-s, hosszabbításos mérkőzésen szerezte.

A Los Angeles hatalmas lendülettel érkezett az Anaheim elleni harmadik mérkőzésbe, hiszen a San Jose Sharks elleni bámulatos (0–3-ról) fordítás után az első két meccset behúzta idegenben a Ducks ellen, ezúttal azonban porszem került a gépezetbe. Corey Perry és Teemu Selänne is bevette előnyből a kaput, és ugyan Jeff Carter is betalált közben, Ben Lovejoy találata döntött az 58. percben. Az utolsó percben Mike Richards még szépített, de az Anaheim egyértelművé tette, hogy a Kingsre kemény összecsapás vár szombaton is.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
ATLANTI CSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Montreal Canadiens–Boston Bruins 0–1 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

NYUGATI FŐCSOPORT
KÖZÉPSŐ CSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 2–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Los Angeles javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik