NHL: hárommeccses hátrányból egyenlített a Los Angeles

Vágólapra másolva!
2014.04.29. 06:50
null
A duplázó Anze Kopitarnak és a Kingsnek egy meccse még biztosan lesz az idényben (Fotó: Reuters)
A Pittsburgh Penguins Columbusban aratott győzelmével kiharcolta a második fordulóba jutást az NHL rájátszásában. A Colorado és a San Jose azonban nem tudta lezárni a párharcát, a Minnesota, illetve a Los Angeles is hazai pályán vívta ki a hetedik mérkőzés lehetőségét. A harmadik harmad második felében 1–1 után 2:46 perc alatt három gólt szerző Kings tette különösen figyelemreméltó, hiszen 0–3-ról egyenlített a párharcban.

Négy évvel ezelőtt a Philadelphia Flyers 0–3-ról fordította meg a Boston Bruins elleni playoffpárharcot az NHL-ben, ezzel a harmadik csapat lett, amelynek sikerült ez a bravúr. Az is csak nyolc csapatnak sikerült egyáltalán, hogy 0–3 után egyenlítsen, de a Los Angelesnek most összejött a San Jose ellen, és most már behúzhatja a hetedik meccset is.

A legutóbbi játéknapon 50 percnyi játék után 1–1 állt az eredményjelzőn, de Justin Williams kikotorta a pakkot Alex Stalock alól, és a hálóba pöckölte. Újabb két gyors gól következett, és eldőlt a meccs, a párharc pedig nyitva maradt. Williams és a szlovén Anze Kopitar is két-két gólt szerzett, az Anaheimnek tovább kell várnia az ellenfelére.

A Minnesotában Zach Parise duplázott, ő is győztes gólt szerzett a Colorado ellen. kísértetiesen hasonló meccs volt, mint a Los Angeles-i, hat és fél perccel a vége előtt 2–2 volt az állás, aztán jött Parise második találata, majd az utolsó másfél percben két üres kapus gól, s a Wild 5–2-es győzelemmel harcolta ki a hetedik meccs lehetőségét. Eddig mind a hat mérkőzésen hazai győzelem született, ami a Colorado mellett szól.

Jevgenyij Malkin megrázta magát, a Columbus elleni hatodik meccsen megmutatta, hogy olykor egy klasszis el tud dönteni mérkőzéseket, s ez a Pittsburghre is igaz: az orosz csatár két harmad alatt mesterhármast ért el, aminek köszönhetően a Penguins 4–0-s előnybe került a záró húsz perc előtt.

A Blue Jackets még a nyári szünet előtt utoljára kifutotta magát, remek zárást produkálva felzárkózott 4–3-ra, de egyenlíteni nem tudott – pedig a harmadik találat után is maradt 4:47 perce.

A Penguins védelme kitartott, a csapat a következő körbe jutott, ahol a Rangers–Flyers ütközet győztesével találkozik a korábbi Atlanti-csoport rangadóján – az új Atlanti csoportban a Boston és a Montreal játssza a döntőt.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Columbus Blue Jackets–Pittsburgh Penguins 3–4
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–4

NYUGATI FŐCSOPORT,
NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 5–2
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Los Angeles Kings–San Jose Sharks 4–1
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 3–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik