NHL: gigászi küzdelem - életben maradt a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 06:54
null
Handzus eldöntötte – a győztes gól pillanata (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoport-döntőjének ötödik mérkőzésén a Chicago Blackhawks drámai mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás után 5–4-re legyőzte a Los Angeles Kings együttesét, így 3–2-re szépített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A címvédő győztes gólját a 83. percben Michal Handzus szerezte.

 

Patrick Kane-re nem volt ellenszere a Los Angelesnek – pedig a 25 esztendős amerikai jégkorongozó gólt sem szerzett az ádáz küzdelmet hozó találkozón, viszont kiosztott négy asszisztot.

A címvédő Blackhawks szűk négy perc után már 2–0-ra vezetett, de ettől nem esett kétségbe a Kings, amely a harmad végére feljött egy gólra, majd a második játékrészben megfordította a mérkőzést (3–4).

A harmadik húsz perc elején a Chicago egyenlített, s mivel újabb gól már nem született a rendes játékidőben, következett a hosszabbítás. A ráadás első húsz percében nem esett gól, a 23.-ban viszont már igen, amikor Michal Handzus megszerezte pályafutása első playoffbeli találatát az NHL-ben.

Sovány vigasz az összetettben még mindig vezető Los Angeles-i csapat számára, hogy játékosa, Marián Gáborík ebben az idényben 11. alkalommal volt eredményes a rájátszásban, így már csak négy gólra van Wayne Gretzky egy idényen belül felállított csúcsától.

Ha a Kings bejut a Stanley-kupa döntőjébe, a szlovák jégkorongozó megcélozhatja a sportági legenda rekordját.

NHL, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks
–Los Angeles Kings 5–4 (3–2, 0–2, 1–0, 1–0) – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Los Angeles Kings javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik