NHL: ezúttal a Bostonnak kedvezett a hosszabbítás

Vágólapra másolva!
2013.06.16. 06:44
null
Michael Frolik próbál menekülni a lehengerlő bostoni gólöröm elől (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) nagydöntőjének második mérkőzésén a Boston Bruins idegenben győzte le a Chicago Blackhawksot. Az első meccshez hasonlóan most is a hosszabbítás döntött, ezúttal azonban elég volt belőle 14 perc: Daniel Paille a Bocsok számára szerezte meg a győztes találatot, csapata így egyenlített összesítésben.

 

Hasonlóan alakult a Stanley-kupa-döntő második mérkőzése is, mint az első, csak fordított előjellel: ezúttal is már az első harmadban megszületett az első gól, mégis az a csapat bukott el végül a ráadásban, amely előnyhöz jutott.

A hazaiak jobban kezdtek, nagy nyomás alá helyezték Tuukka Rask kapuját, a Boston az első harmadban nehezen tudott kimozdulni a saját harmadából, és ritkán tudta a Blackhawks kapuja előtt tartani a korongot. A chicagóiak fölénye a 12. percben érett góllá, Rask még megúszott egy kisebb tűzijátékot, de a védelem nem tudott felszabadítani, s amikor már azt lehetett hinni, hogy a Boston túl van a nehezén, Patrick Sharp éles szögből megtalálta a rést „embersűrűben”. 1–0

A második harmadban már megszaporodtak az emberelőnyök is, de a hátrányos szituációkat mindkét oldalon sikerült kivédekezni, a Chicago játéka azonban egyenlő létszámnál visszaesett: Daniel Paille lövése után kijött a pakk Corey Crawfordról, amely így a jól reagáló Chris Kelly elé került, aki közelről egyenlített. 1–1

A Bruins közel járt hozzá, hogy megszerezze a vezetést, ám Brad Marchand kiugrása után a korong kijött a kapuvasról, a harmadik harmadban pedig Crawford is bemutatott egy-két bravúrt. Jött a hosszabbítás, amelyben Jaromír Jágrnak kevés hiányzott, hogy döntsön, a vas azonban újra a Chicagóval volt.

Izgalmas volt a ráadás, mindkét oldalon voltak lehetőségek, és végül a Boston élni tudott helyzetekben megmutatkozó fölényével: a 74. percben Tyler Seguin remek keresztpassza után Paille maradt egyedül a bal oldali kör szélénél, majd egy igazítás után célzott, és a vas ezúttal már a Bostonnal volt. A Bruins 2–1-re nyert Chicagóban.

Az összesítésben 1–1-re álló párharc következő felvonása Bostonban lesz, magyar idő szerint kedd hajnali 2 órakor.

 

 

NHL, RÁJÁTSZÁS
STANLEY-KUPA-DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks–Boston Bruins 1–2
(1–0, 0–1, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után
Gólok:
Sharp (11:22, P. Kane, Handzus), ill. C. Kelly (34:58, Paille), Paille (73:48, Seguin, McQuaid)
Kapusok:
Crawford 26 védés/28 lövés, ill. Rask 33/34
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik