NHL: ez ám a fordítás, 3:29 perc alatt négyet lőttek – videó

Vágólapra másolva!
2020.02.19. 07:15
null
Az ottawai Artyom Anyiszimov kétszer ünnepelhetett gólt (Fotó: nhl.com)
Sem az Ottawa Senators, sem a Buffalo Sabres nem fut túl jó idényt az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), de a kanadaiak 7–4-es győzelmével végződő keddi mérkőzésük emlékezetesre sikeredett.

A vendég Buffalo 11 perc elteltével 2–0-ra vezetett, de az Ottawa még az első harmadban fordított – 1:14 perc alatt három, majd rövid idő leforgásán belül még egy gólt ütve (a négy gól 3:29 perc alatt született)! Artyom Anyiszimov kétszer is betalált e röpke három és fél perc alatt, s ütött egy-egy gólt Vlagyiszlav Namesztnyikov és Drake Batherson is.

Innentől már végig a hazaiak vezettek, előnyük megtartásáról Jean-Gabriel Pageau két, Anthony Duclair egy találattal gondoskodott. A Senators két gólt is ütött emberhátrányban, és e kategóriában 14 találattal vezeti is az idényrangsort.

ÖSSZEFOGLALÓ – A NÉGY GYORS OTTAWAI GÓL 1:50-TŐL

A Pittsburgh átvette a vezetést a Metropolitan csoportban, miután 5–2-re nyert a Toronto ellen. A Penguinsben Sydney Crosby villogott, egy gólja mellett három gólpasszt jegyzett, míg Bryan Rust egy gólt és két gólpasszt ért el. A Pittsburgh 22. alkalommal nyert hazai pályán a szezonban, ami a legjobb mutató a ligában, és a Washingtont szorította a csoport második helyére. A fővárosi együttes október 19. óta állt a divízió élén.

A címvédő St. Louis gyengén szerepelt az elmúlt hetekben, kedden viszont simán, 3–0-ra verte a New Jerseyt. A Bluesban Ivan Barbasjov kétszer talált be, Jordan Binnington kapus pedig a New Jersey mind a 17 lövését hárította. A St. Louis öt vesztes meccs után győzött újra, legutóbbi 13 meccsén pedig ez csupán a harmadik sikere volt. Mindezek ellenére a gárda így is simán, hat pont előnnyel vezeti a Nyugati főcsoportot, a ligaelső Bostontól viszont tízzel van lemaradva.

Az NHL jelenlegi leggyengébb alakulata, a Detroit a62. mérkőzésén a 15. diadalát aratta. Az „áldozat” ezúttal is a Red Wings kedvenc ellenfele, a Montreal volt, amely a két gárda negyedik, egyben szezonbeli utolsó összecsapását is elveszítette ezzel. A kanadai együttes úgy bukott el 4–3-ra, hogy az első harmad után még 2–0-ra vezetett.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Columbus Blue Jackets 5–1
Pittsburgh Penguins–Toronto Maple Leafs 5–2
Detroit Red Wings–Montreal Canadiens 4–3
Ottawa Senators–Buffalo Sabres 7–4
Nashville Predators–Carolina Hurricanes 1–4
St. Louis Blues–New Jersey Devils 3–0
Winnipeg Jets–Los Angeles Kings 6–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik