NHL: eltékozolta tetemes előnyét a Devils, mégis nyert

Vágólapra másolva!
2012.05.24. 07:25
null
A New Jersey Devils legyűrte a New York Rangerst (Fotó: Reuters)
Címkék
Háromgólos előnyt adott le a New Jersey Devils a New York Rangers elleni főcsoportdöntőn az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), ám végül 5–3-ra behúzta a mérkőzést, így közel került a Stanley-kupa-fináléba jutáshoz.

 

Három perc sem telt el a mérkőzésből, a New Jersey máris megszerezte a vezetést Stephen Gionta révén, majd Patrik Elias tovább növelte a Devils előnyét. A New York-i közönséget Travis Zajac találata ezután teljesen elnémította, a vendégek háromgólos előnybe kerültek, pedig még tíz perc sem telt el a meccsből...

A Rangers ezután magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, az egymeccses eltiltásából visszatérő Brandon Prust szépített még az első harmadban. A második játékrészben Ryan Callahan hozta még közelebb a házigazdákat. A záró harmadban Marián Gáborík ki is egyenlített, ám mégis a vendégek nevettek a végén.

A hajrában Ryan Carter által visszavette a vezetést a Devils, majd Zach Parise üres kapus találata állította be az 5–3-as végeredményt. A New Jersey így egy győzelemre került a Stanley-kupa fináléjától, amelybe pénteken juthat be, ha legyőzi odahaza a Rangerst.

NEW YORK RANGERS–NEW JERSEY DEVILS 3–5

 

 

 

NHL
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–New Jersey Devils 3–5 (1–3, 1–0, 1–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a New Jersey Devilsnek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik