NHL: elsöprő lendületben a Kings, már vezet a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.06. 07:06
null
Jonathan Quick lehetetlennek tűnő lövéseket is hárított az Anaheim ellen (Fotók: Action Images)
Lendületbe jött a San Jose Sharks elleni, 0–3-ról történő fordítástól a Los Angeles Kings, és az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának második körében már 2–0-ra vezet az Anaheim Ducks ellen, miután másodszor is legyőzte idegenben riválisát.

 

Marián Gáborík már 34 másodperc után megszerezte a vezetést a Kingsnek – a szlovák hokis ezzel átvette a vezetést a rájátszás góllövőlistáján –, és ugyan Patrick Maroon előnyből egyenlített, Alec Martínez nem sokkal később válaszolt. A győzelmet jelentő gól így már a 13. percben megszületett, miután a 36 védést bemutató Jonathan Quick parádésan teljesített, a meccs végére Dwight King üres kapus találata tett pontot. Sorozatban hatodik győzelmét aratta tehát a Los Angeles-i csapata, és ha így folytatja, könnyedén bemasírozhat a főcsoportdöntőbe.

Már a vezet a New York Rangers elleni párharcban a Pittsburgh Penguins: a Pens 2–0-ra nyert az első idegenbeli meccsen. Akárcsak a nyugati találkozón, itt is a hazaiak támadtak többet, de a vendégek kapusa ezen az összecsapáson is parádés napot fogott ki. Marc-André Fleuryn 35 lövés sem tudott kifogni, míg a Henrik Lundqvist kapujára lőtt 15 korongból kettő is beakadt.

A második harmadban Sidney Crosby megszerezte rájátszásbeli első találatát, majd Jussi Jokinen növelte az előnyt. A Rangers hiába játszott négyszer is emberelőnyben – a Pens csak egyszer –, nem tudott a fórokkal élni, így összesen már 13 előnyös helyzetet hagyott kihasználatlanul a párharcban, és továbbra sem szerzett belőle gólt.

Mats Zuccarello hiába próbált meg mindent, a szerencsével hadilábon állt
Mats Zuccarello hiába próbált meg mindent, a szerencsével hadilábon állt

„Nem hiszem, hogy kérdéses, Fleury volt a legjobb a jégen a csapatból – mondta Dan Bylsma, a Pittsburgh vezetőedzője. – Nagyon erős volt az egész meccsen, különösen emberhátrányban. Az emberhátrányos védekezésünk megfogta őket, és ez elsősorban Marc-André miatt volt.”

„Nagyon örülök! Köszönetet mondtam a vasnak is, jó barátom volt ma” – vigyorgott a hálóőr, akit kisegített a vas is Mats Zuccarello lövésénél, amit követően, Fleury levette kesztyűjét, és megpaskolta alkalmi segítőjét.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 0–2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Pittsburgh javára

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 1–3
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Los Angeles javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik