NHL: elrontott első harmad - a kiesés szélén a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 06:54
null
Gólszerzők egy képen: Drew Doughty, Brandon Saad és Anze Kopitar (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoport-döntőjének negyedik felvonásán a Los Angeles Kings már az első harmadban háromgólos előnyre tett szert a tavalyi győztes Chicago ellen, amelyet a folytatásban meg is őrzött, így 3–1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A Blackhawksnak pénteken hazai közönség előtt nyílik lehetősége a javításra – ha nem sikerül, lemondhat a címvédésről.

 

A legutóbbi két kiírás győztesének kedd hajnali összecsapásán nem sok babér termett a Chicagónak, amely az utóbbi időben nagyon gyengén szerepel vendégségben. Az ezt megelőző tizenöt idegenbeli meccséből tizenhármat elveszítő Blackhawks az első játékrészben szűk hét perc leforgása alatt három gólt kapott, így a folytatásban már csak rohant az eredmény után, az egyenlítésre nem volt valós esélye.

A 2012-es győztes Kings játékosai közül Jake Muzzin és Drew Doughty gólig, valamint gólpasszig jutott, míg a találkozó legjobbjának megválasztott Anze Kopitar két találatot előkészített.

A párharc ötödik mérkőzésére magyar idő szerint csütörtök hajnalban kerül sor, és ha a Los Angeles-i együttest az alapszakaszban háromszor legyőző Blackhawks zsinórban negyedszer is kikap, lemondhat a címvédésről szövögetett álmairól – amely legutóbb 1998-ban a Detroit Red Wingsnek sikerült.

NHL, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Kings
–Chicago Blackhawks 5–2 (3–0, 1–1, 1–1)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–1 a Los Angeles Kingsnek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik