NHL: győzött a Pittsburgh, a Boston és a San Jose

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 07:24
null
Pascal Dupuis-nak (középen) és a Pittsburghnek is jó napja volt az Islanders ellen (Fotók: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásában a Pittsburgh Penguins a papírformának megfelelően hozta az első meccset a New York Islanders ellen. A Pingvinek nagyon sima találkozón nyertek 5–0-ra, miután már a 34. percre kialakították a végeredményt.

 

A Pittsburgh-nek három és fél perc kellett hozzá, hogy megszerezze a vezetést Beau Bennett találatával, majd Pascal Dupuis növelte az előnyt a harmad közepén egy kibrusztolt góllal. A szélső a következő játékrészben újra betalált, és az már négygólos előnyt jelentett, mert közben Kris Letang is behúzott egy emberelőnyt. A végeredményt Tanner Glass állította be a 34. percben. Csúnya véget ért az Islanders hat év után megvívott első playoffmeccse.

Végeredményében a Boston Bruins és a Toronto Mapla Leafs összecsapása is sima hazai győzelmet hozott, ám azon a meccsen azért voltak buktatók a Bocsok győzelem felé vezető útjában. Az első rögtön a 2. percben, amikor a kiállítást kiharcoló James van Riemsdyk betalált előnyből. A Bostonnak azonban még az első húsz percben sikerült a fordítás, előbb Wade Redden, majd Nathan Horton révén. A második harmadban David Krejcí vállalta magára a főszerepet, a cseh center előbb maga talált be, majd Johnny Boychuknak adott gólpasszt, a folytatásban pedig a Bruins már nem engedte ki a kezéből a meccset.

Amikor már minden veszve volt: Roberto Luongo és társai a vereség gondolatával barátkoznak a kispadon
Amikor már minden veszve volt: Roberto Luongo és társai a vereség gondolatával barátkoznak a kispadon


Vancouverben viszont nem sikerült a hazai csapatnak előnybe jutni. Pedig Kevin Bieksa begyötört korongjával még a Canucks vezetett a második harmad közepén, Logan Couture-től viszont gyorsan jött az egyenlítés, a záró játékrészben pedig a Sharksnak jött ki jobban a lépés, miután előbb Danny Boyle, majd Patrick Marleau vette be az amúgy nem rosszul védő Roberto Luongo kapuját. A Sharks máris elvette a Canucks pályaelőnyét.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins (1.)–New York Islanders (8.) 5–0
(2–0, 3–0, 0–0)
Gólszerzők: Dupuis 2, Bennett, Letang, Glass
Az összesített állás: 1–0, a Pittsburgh javára

Boston Bruins (4.)–Toronto Maple Leafs (5.) 4–1 (2–1, 2–0, 0–0)
G: Redden, Horton, Krejcí, Boychuk, ill. Van Riemsdyk
Az összesített állás: 1–0, a Boston javára

NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vancouver Canucks (3.)–San Jose Sharks (6.) 1–3
(0–0, 1–1, 0–2)
G: Bieksa, ill. Couture, Boyle, Marleau
Az összesített állás: 1–0, a San Jose javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik