NHL: sokkolt a Boston, előny a Chicagónál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.02. 07:11
null
A Pingvinek gólpasszok helyett csak pofonokat osztottak, előny a Bostonnál(Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjében a Boston Bruins 3–0-ra nyert Pittsburgben az első meccsen, míg a Nyugati finálé első találkozóján a Chicago Blackhawks 2–1-es sikerrel nyitott a címvédő Los Angeles Kings ellen.

A nyugati fináléban jól kezdett a Kings, a 15. percben vezetett, de ezt követően képtelen volt betalálni az összesen 21 lövést hatástalanító Corey Crawfordnak. A második harmadban a Blackhawks két gólfelelőse, Patrick Sharp és Marian Hossa négy perc különbséggel volt eredményes.

A Los Angelesnek ez volt a hatodik veresége a rájátszásban, mindig 2–1-re kapott ki, míg a Chicago nyolc hazai rájátszásmeccséből hetet megnyert.

„Az első meccs mindig kritikus, örülök, hogy ha nehezen is, de meg tudtuk nyerni. Úgy éreztem, több jó dolgot is csináltunk ma a jégen, de vasárnap ennél is többet kell beleadnunk, ha folytatni akarjuk jó hazai sorozatunkat” – nyilatkozta a Blackhawks győztes góljának szerzője, a szlovák Marian Hossa.

Folytatás magyar idő szerint hétfőn hajnalban (02.00), ugyancsak Chicagóban.

 

 

Az alapszakaszban keleti első, és utoljára 2009-ben Stanley Kupa-nyertes Pittsburgh nem tudott gólt lőni Tuukka Rasknak, a Boston finn hálóőre 29 védést produkált a liga legeredményesebb csapata ellen. Mindeközben elől David Krejcí a 9. és a 45., Nathan Horton pedig a 48. percben talált be, utóbbi ráadásul két gólpasszt is adott. A 22. percben a Penguins csatárát, Matt Cooke-ot fejre irányuló támadás miatt végleges kiállítással sújtották.

A Pittsburgh hiába lőtt eddig meccsenkénti 4.27 gólt a playoffban, a konferencia döntőjének első meccsén csak kapufáig jutott, igaz abból nem kevés volt az első felvonás hatvan perce alatt.

„Frusztráltak voltak, ezt az első perctől kezdve éreztük. Mi is rátettünk egy lapáttal, rájuk helyeztük a nyomást, és igazán jó dolgok szoktak történni, mikor ezt tesszük” – nyilatkozta Nathan Horton, a Boston rutinrókája.

A jelek szerint a nyolcnapos szünet nem tett jót a Pittsburghnek, ezt Sidney Crosby is elismerte: „Egy hete nem voltunk a jégen, nem voltak tiszták a fejek, az érzelmeink vezéreltek minket. A következő mérkőzésen teljesen más mentalitásban kell játszanunk, ha győzni szeretnénk.”

A Boston 1–0-ról várhatja a hétfői folytatást, a második mérkőzést szintén Pittsburghben rendezik, magyar idő szerint kedd hajnalban (02.00).

 

 

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 0–3
G: Krejcí (9., 45.), Horton (48.)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Boston javára.

NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks–Los Angeles Kings 2–1

G: Sharp (33.), Hossa (37.), ill. Williams (15.)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Chicago javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik