NHL: egyenlített a Pittsburgh, kényelmes előnyben a Chicago

Vágólapra másolva!
2014.05.05. 06:39
null
Hiába játszott Pókembert Carl Hagelin, a Rangers a 2. meccsen nem bírt Sidney Crosbyékkal (Fotó: Reuters)
A Pittsburgh Penguins 3–0-s győzelemmel egyenlített a New York Rangers elleni párharcban az NHL rájátszásának második körében. Nyugaton a címvédő Chicago 5–2 után 4–1-re győzte le a Minnesotát, és eddig kényelmesen 2–0-ra vezet – igaz, a Wild egy körrel korábban a Colorado ellen is állt 0–2-re, mégis továbbjutott.

A New York Rangers azzal, hogy az első meccset hosszabbításban megnyerte Pittsburghben, teljesítette, amit kitűzött maga elé a párharc első két meccse előtt: egyet kell nyerni idegenben. Az elégedettség kicsit rá is nyomta a bélyegét a második meccsre, amelyet simán hozott a Penguins. Marc-Andre Fleury kapus gólt sem kapott karrierje 50. playoffgyőzelme során, míg Chris Letang rájátszásbeli15. góljával beérte a klub védőinek örökrangsorában Larry Murphyt.

Jussi Jokinen és Jevgenyij Malkin is betalált, a harmadik meccs ma éjszaka lesz New Yorkban (Tv: Sport1, 1.30).

Nyugaton a Chicago az egy gólt és két gólpasszt jegyző Bryan Bickell vezérletével 4–1-re elintézte a Minnesotát, és két meccs után úgy tűnik, a Colorado ellen hétmeccses (ebből négy hosszabbításos) párharcot nyerő Wild energiája elfogyott. Mike Yeo, a Minnesota vezetőedzője azonban meg van győződve róla, hogy szoros lesz ez a csata is.

„Nem voltunk olyan rosszak, mint az első meccsen, de még ennél is sokkal jobban tudunk játszani. Ebben a meccsben már benne volt, hogy nyerhetünk" – mondta Yeo, akinek csapata három perccel a vége előtt még csak 1–2-re állt.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 3–0
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks
–Minnesota Wild 4–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik