NHL: egy sikerre a nagydöntőtől a Boston

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 07:05
null
A Boston ezúttal kétszeri hosszabbításban nyert (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) egyik fél negyedik győzelméig tartó főcsoportdöntőjében a Boston Bruins kétszeri hosszabbítás után 2–1-re nyert hazai pályán a Pittsburgh Penguins ellen, ezzel karnyújtásnyira került a továbbjutástól.

Eddig elég simának tűnik a Keleti főcsoport döntője, a Boston ugyanis behúzta az első hazai meccsét is, ezzel pedig már csak egy sikerre van a nagydöntőtől. A harmadik győzelméhez azonban kétszeri hosszabbításra volt szükség a Pittsburgh ellen.

David Krejci már a második percben megszerezte a vezetést a Bruinsnak (a bostoni játékos kilenc góllal és tizenkét assziszttal vezeti a rájátszás kanadai tabelláját), ez volt a hazaiak első kapura lövése. Chris Kunitz a második harmad kilencedik percében egalizált, ezután sokáig nem esett újabb találat. Egészen a második hosszabbítás hajrájáig, amikor 4:41-gyel a vége előtt Patrice Bergeron megszerezte a Boston győztes találatát. A hazaiak kapujában Tuukka Rask 53 védéssel zárt, a túloldalon kollégája, Tomas Vokoun 38 lövést hatástalanított.

„Öt játékrészt lejátszani nagyon fárasztó. Még ha egy kiváló meccset is láthattak a nézők, nagyon kimerültünk. Alig várom, hogy hazaérjek, és lefekhessek" – nyilatkozta a meccs után Claude Julien, a Bruins edzője.

Ezzel a kiesés szélére került a Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin fémjelezte, az alapszakaszban keletről a legjobb mutatóval rendelkező gárda. Az NHL történetében eddig háromszor fordult elő, hogy egy csapat 0–3-ról párharcot nyerjen. Legutóbb, még 2010-ben éppen a Bostonnal esett meg az a szégyen, hogy tetemes előnyről veszítsen. Ha a pénteki újabb hazai meccsét is megnyeri a Boston, esélyt szerez arra, hogy három éven belül másodszor is megnyerje a Stanley-kupát.

A mérkőzés összefoglalója

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

Boston Bruins (4.)–Pittsburgh Penguins (1.) 2–1 – kétszeri hosszabbítás után
G: Krejci, Bergeron, ill. Kunitz
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–0, a Boston javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik