NHL: Gáborík volt a Los Angeles Kings hőse Anaheimben

Vágólapra másolva!
2014.05.04. 06:57
null
Marián Gáborík megszerzi a Los Angeles győztes gólját (Fotó: Reuters)
A Boston Bruins fantasztikus hajrával 5–3-ra győzött a Montreal Canadiens ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának 2. körében, ezzel 1–1-re alakította a párharc állását. Az Anaheim Ducks és a Los Angeles Kings az első mérkőzését játszotta egymással, és utóbbi hosszabbítás után nyert Marián Gáborík vezérletével.

 

Az első mérkőzésen kétszeri hosszabbítás után 4–3-ra a Montreal győzött, és az idei rájátszás egyetlen kanadai csapata jó úton haladt a második találkozó megnyerése felé, az osztrák Thomas Vanek második emberelőnyös góljával ugyanis a 47. percben már 3–1-re vezetett. Az utolsó tíz percben azonban magára talált a Boston, és négy góllal a maga javára fordította a meccset. A párharc Montrealban folytatódik helyi idő szerint kedd este.

A Los Angeles csak egygólos hátrányból fordított Anaheimben, ám a Királyok nyakán még szorosabban ott volt a kés, hiszen Marián Gáborík 7 másodperccel a harmadik harmad vége előtt alakította 2–2-re az állást. A vendégek szlovák szélsője nem ekkor szólt utoljára hozzá a mérkőzéshez, ugyanis a hosszabbítás 13. percében ő szerezte a Kings győztes gólját.

 

NHL, RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT
ATLANTI CSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Boston Bruins
–Montreal Canadiens 5–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

NYUGATI FŐCSOPORT
CSENDES-ÓCEÁNI CSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 2–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Los Angeles javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik