NHL: bajban a Tampa Bay, elveszítheti Kucserovot is

Vágólapra másolva!
2019.04.13. 07:00
null
A Tampa Baynek eddig nincs ellenszere a Columbusra
A Columbus Blue Jackets a második mérkőzését is megnyerte az alapszakaszgyőztes Tampa Bay Lightning ellen az NHL rájátszásában, ráadásul a floridai csapatból kiállították, és könnyen lehet, hogy további mérkőzésről is eltiltják legjobbját, Nyikita Kucserovot.

A Tampa Bay Lightning úgy nyerte meg utcahosszal a 82 mérkőzéses alapszakaszt, hogy 62-szer győzött, a megszerezhető pontok 78 százalékát behúzta, ami új rekord. Kucserov maga is 128 ponttal zárt, ezzel a legeredményesebb orosz lett, egy szezonra levetítve legalábbis: az olimpiai, világ- és NHL-bajnok Alekszandr Mogilnij 1992–1993-as 127 pontos álomrekordját adta át a múltnak.

Az orosz játékos azonban könnyen bűnbak lehet a rájátszásban, az első két meccsen ugyanis nem szerzett pontot a Blue Jackets ellen, és miután az 1–5-tel záruló hajnali összecsapás (ennek hőse az egy gólt és három gólpassz jegyző Matt Duchene volt) harmadik harmadában alattomosan kiütötte Markus Nutivaarát, amiért szombaton akár több mérkőzésre szóló eltiltással sújthatják.

A SZABÁLYTALANSÁG


A New York Islanders is kétmeccses vezetést szerzett a Pittsburgh ellen. Az első meccset hosszabbítás után megnyerő Islanders ezúttal hátrányból nyert 3–1-re Anthony Beauvillier, Jordan Eberle és Josh Bailey góljával, és 1983 óta először vezet 2–0-ra playoff párharcban. Akkor az Edmonton elleni Stanley-kupa-döntőt meg is nyerte.

A Nyugati főcsoportban a St. Louis fordulatos meccsen növelte előnyét a Winnipeg ellen: 1–0-ra a Blues vezetett, 2–1-re a Jets, 3–2-re megint a Blues, majd 3–3 után a záró harmad egyetlen gólját Ryan O’Reilly szerezte.

A Vegas Golden Knights viszont egyenlíteni tudott a San Jose Sharks ellen. Az első harmadban a nevadaiak 3–0-s előnyt szereztek, és még ebben a 20 percben le is adták. A másodikban Mark Stone góljára nem jött válasz, a harmadikban William Karlsson bebiztosította a győzelmet.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Tampa Bay Lightning–Columbus Blue Jackets 1–5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–2
New York Islanders
–Pittsburgh Penguins 3–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0

NYUGATI FŐCSOPORT
Winnipeg Jets–St. Louis Blues 3–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–2
San Jose Sharks–Vegas Golden Knights 3–5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik