NHL: az egyetlen kanadai győzött a rájátszás nyitányán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 07:29
null
A fehér mezes kanadaiak nagy csatában nyertek a Tampa Bay vendégeként (Fotó: Action Images)
Megkezdődött a rájátszás az észak-amerikai profi jégkorongligában. Az alapszakasz után egyetlen állva maradó kanadai csapat, a Montreal Canadiens rögtön elvette a Tampa Bay pályaelőnyét, miután remek meccsen, hosszabbításban 5–4-re győzött a Lightning vendégeként. A másik két szerdai párharcban a hazai csapatok 4–3-mal behúzták az első meccset, a Pittsburgh a Columbus, az Anaheim a Dallas ellen.      

 

Az észak-amerikai profi ligában a Montrealra hárul a feladat, hogy megvédje a kanadai csapatok becsületét, miután a rájátszásra már csak a Canadiens maradt állva.

A Montreal igyekszik is megfelelni az elvárásoknak, ugyanis a rájátszás első fordulójában, az alapszakaszban a Keleti főcsoport tabelláján egy hellyel előtte, a 3. helyen végző Tampa Bay ellen idegenben tudott győzni, megfosztva pályaelőnyétől a Lightningot.

A meccset a hazaiak kezdték jobban, ugyanis a 11. percben megszerezték a vezetést Nyikita Kucserov révén, ám Tomás Plekanec jóvoltából alig 20 másodpercen belül egyenlített a Canadiens. A második harmad is hasonló forgatókönyv szerint alakult (a Tampa ismét vezetett, de a kanadaiak újra egyenlítettek), majd a záró játékrész gólesője után 4–4-gyel zárult a rendes játékidő, a hazaiaknál Steven Stamkos két gólt is szerzett a meccsen. A ráadásban azonban Dale Weise bombázott közelről a hálóba egy kapu mögül visszapasszolt korongot, így 5–4-re győzött a Montreal, és 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A másik két meccsen, ha nehezen is, de érvényesült a papírforma. A Pittsburgh 1–3-ról fordított a Columbus ellen, az Anaheim pedig a második harmad 10. percében már 4–0-ra vezetett, majd kiengedett, de 4–3-ra így is győzött a Dallasszal szemben.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Tampa Bay Lightning (3.)–Montreal Canadiens (4.) 4–5 – hosszabbítás után
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 0–1
Pittsburgh Penguins (2.)
–Columbus Blue Jackets (7.) 4–3
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 1–0


NYUGATI FŐCSOPORT
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks (1.)
–Dallas Stars (8.) 4–3
Az egyik csapat 4. győzelméig tartó párharc állása: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik