NHL: a Washington kicsikarta a hetedik meccset a Rangers ellen

Vágólapra másolva!
2012.05.10. 06:35
null
Hiába ügyeltek Alekszandr Ovecskinre a vendégek, a piros mezes csatár egyszer betalált (Fotó: Reuters)
Címkék
A Washington Capitals hazai jégen 2–1-re legyőzte a New York Rangerst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának egyetlen szerdai mérkőzésén, így a két csapat hetedik meccsen dönti el, melyikük jut be a Keleti főcsoport döntőjébe.

 

Alekszandr Ovecskin emberelőnyből már a 2. percben megszerezte a vezetést a washingtoniaknak, Jason Chimera a második harmad derekán növelte az előnyt.

S bár Maríán Gáborík találata révén – a korong két hazai játékoson is megpattant, mielőtt a hálóban landolt – a Rangers a végső dudaszó előtt nem sokkal felidézte az ötödik meccs fővárosi szemszögből rémséges végjátékát, újabb vendéggól nem született, nyert a Capitals.

Hogy mennyire akarta az „életben maradást" a Washington, azt jól jelzi a blokkolt lövések aránya: 24:6 a fővárosiak javára! Ebben a kategóriában a Capitals a legjobb a mezőnyben, igaz, a második helyen a szintén hétmeccses párbajokra „ítélt" Rangers áll. Itt illik megemlékezni az első rájátszását taposó washingtoni kapus, Braden Holtby 30 védéses teljesítményéről is.

Még egy adalék az előző körben a Bostont hét mérkőzéses párbajban búcsúztató Washington „életösztönéről": a fővárosiak eddig mind a négy olyan mérkőzésüket megnyerték az idei playoffban, amelyik hosszabbításbeli vereséget követett. A csapat március közepe óta nem veszített el egymás után két mérkőzést.

A két keleti egylet szombaton néz farkasszemet utoljára, akkor dől el, melyikük mérkőzhet meg a New Jersey Devils legénységével a keleti bajnoki címért. Ovecskinnek egy lehetősége tehát mindenképpen nyílik majd arra, hogy egyedül legyen a Capitals történetének rájátszásbeli gólkirálya: az orosz támadó ugyanis szerdán beállította a korábbi szlovák legenda, Peter Bondra 30 gólos klubrekordját.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Washington Capitals (7.)–New York Rangers (1.) 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik